Ik laat je graag stralen

Ik laat je graag stralen

Wat begon uit nieuwsgierigheid, groeide uit tot een nieuwe passie. Mijn nieuwsgierigheid brengt me soms op plekken die ik van tevoren niet kan overzien. Herken je dat? Het is mooi om zonder vooroordelen je nieuwsgierigheid te volgen. Het verrijkt je.

Dat is ook wat ik heb ervaren toen ik met makeup begon. Ik was nieuwsgierig. Ik had geen idee van makeup en wat het voor me kon betekenen. Wat makeup betreft deed ik maar wat, als ik het al gebruikte. Ik had gewoon geen idee hoe het allemaal precies moest en wat je dan nodig had en waar al die producten voor dienden.

Maar ik ben zo iemand die moeilijk stil kan zitten. Die zich gaat vervelen als er lange tijd niks gebeurt. Het zal met m’n adhd te maken hebben maar zo zit ik nou eenmaal in elkaar. Ik leer graag. Ik ontwikkel me graag. Dus toen ik in een rustigere periode zat en ik me begon te vervelen, ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het werd de wereld van makeup en ik besloot uit nieuwsgierigheid een cursus visagie te volgen.

Het was voor mij een onbekende wereld. Er ging echt een nieuwe wereld voor me open, maar wat een leuke wereld! Ik leerde niet alleen nieuwe dingen, ik kon er ook m’n creativiteit in kwijt. En wat was het fijn om gewoon zo lekker mezelf aandacht te geven voor de spiegel en te oefenen met verschillende looks. Ik vond het fantastisch. Ook omdat ik mezelf op een andere manier zag. Heel interessant wat dat met je doet.

Als je een visagie cursus doet, moet je op een gegeven moment ook op anderen gaan oefenen. In eerste instantie stond dat me enorm tegen. Ik vond het serieus doodeng! Maar op een gegeven moment kwam ik er niet meer onderuit. Ik móest op zoek naar modellen. Over het algemeen waren dat vrouwelijke familieleden, zoals m’n zus en m’n moeder. Toen een keer een vriendin die het aandurfde bij mij op de kruk te gaan zitten. Hoe meer ik het deed, hoe meer mijn zelfvertrouwen groeide en ik voelde “hey, dit kan ik”.

Dus na mijn cursus ging ik door met vrouwen opmaken en ik merkte hoe leuk ik het vond om deze vrouwen te laten stralen. Het was zo mooi om hun reactie te zien als ze in de spiegel keken nadat ik ze had opgemaakt. De verrassing in hun ogen dat ze er zo mooi uit konden zien. Ik vond het geweldig.

Dat vind ik nog steeds en zo ging ik van nieuwsgierigheid naar passie. Een passie waar ik nu met liefde mijn werk van maak.

Ben jij benieuwd naar wat makeup voor jou kan betekenen of wil je gewoon eens een moment voor jezelf en opgemaakt worden? Neem dan contact met me op via info@irenedevries.nl of via Facebook of Instagram. Of kijk eens rond in mijn webshop. Je bent het waard om te stralen.

Stralende groet, Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *