Een moment van rust…

Een moment van rust…

Een afspraak hier, een afspraak daar, je werk, je gezin, het huishouden… er is altijd wel iets te doen. Als je niet oplet, is de dag zo voorbij zonder dat je een moment rust hebt gehad. Een moment rust voor jezelf. Een moment van even niks hoeven en moeten. Een moment om even op te laden en weer tot jezelf te komen. Al is het maar voor een paar minuten.

Deze tijd voor jezelf heb je nodig. Tenminste, ik heb het nodig en ik ga er vanuit dat ik niet de enige ben. De dagen zitten vol met prikkels en met mijn diagnoses (autisme en adhd) ben ik daar gevoeliger voor. Ik raak sneller overprikkeld en heb dus tijd nodig om die prikkels te verwerken, maar ik ben daarin niet de enige. Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig. Me-time. Even tijd waarin je niks hoeft en gewoon alleen maar hoeft te zijn. Al is het maar voor een paar minuten.

De vraag is alleen: neem je die momenten genoeg? Gun jij jezelf die momenten van rust. Bijvoorbeeld door even te genieten van een kop koffie of thee en dan graag zonder afleidingen die die rust verstoren. Neem jij zulke mindful momenten waarop je geniet van het moment en echt in het moment bent? Dat je de warmte voelt van je thee, de geur ruikt, de smaak echt proeft of de vogeltjes hoort fluiten buiten?

Het is zo makkelijk om voorbij te gaan aan die momenten. Om jezelf die momenten niet echt te gunnen, want hé, er is altijd wel iets wat nog gedaan moet worden en dat kan misschien best even tussendoor terwijl je thee nog staat af te koelen. Herkenbaar? Alleen hóeft dat dus niet. Je mag jezelf even dat moment van rust gunnen. Dat moment op de bank met een kop thee of die wandeling buiten.

Momenten van rust, je hebt ze nodig om jezelf niet voorbij te lopen. Laat dit bericht daar een mooie reminder voor zijn en ga dan gelijk eens bij jezelf na of jij jezelf die momenten eigenlijk wel voldoende gunt of heb je daar misschien nog wat stappen in te zetten? Wacht ook vooral niet tot het juiste moment om even rust te nemen. Grote kans dat dat moment er niet komt. Plan zo’n moment dus gerust in en durf er dan ook van te genieten. Het is jouw moment. Een moment waarop je even niks hoeft…

Ik nam er ook een video over op.

Hoe is dat voor jou? Geniet jij al voldoende van die momenten van rust?

Mooi weekend, Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *