Creëren vanuit chaos

Creëren vanuit chaos

Mijn creaties ontstaan vaak vanuit chaos. Meestal heb ik geen vooraf uitgedacht plan, maar alleen een idee. Dat idee wordt vervolgens stapsgewijs uitgewerkt tot een mooie creatie en begint vaak met chaos. Om je een beetje een beeld ervan te geven, nam ik een video voor je op waarin ik je een stukje meeneem bij het creëren van een tas.

Een vooraf vaststaand plan belemmert mij in mijn creativiteit. Dat is bijvoorbeeld ook één van de redenen waarom ik geen taarten namaak van foto’s. Ik zal er altijd een eigen draai aangeven met het idee van de foto in m’n achterhoofd. 

Mijn creatieve brein wil in eerste instantie mogelijkheden bekijken: welke kleuren, welke vormen, welke materialen passen bij elkaar. En ja, daardoor lijkt er in eerste instantie een soort chaos te ontstaan. Mijn atelier ligt bezaaid of m’n aanrecht ligt vol, maar dan ineens ontstaat er iets. Stap voor stap werk ik vanuit die inspiratie toe naar het eindresultaat. Ik laat het ontstaan tijdens het proces. Dat is ook wat ik bedoel met ‘mindful ontwerpen’: het laten ontstaan tijdens het proces. In het hier en nu creëren. Met aandacht doen wat je doet. In een volgend bericht zal ik dieper ingaan op het begrip ‘mindful ontwerpen’, maar misschien dat je nu al wel een beetje meer begrijpt wat ik ermee bedoel.

Creëren vanuit chaos. Stap voor stap. Met aandacht en liefde tot er iets moois, unieks en persoonlijks ontstaat. Dát is hoe ik te werk ga.

Heb een mooi weekend! ~ Irene ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *