2024, nieuwe plannen, nieuwe doelen

2024, nieuwe plannen, nieuwe doelen

Het nieuwe jaar is begonnen. We zitten al aan het eind van de 2e week van 2024. De rust begint hier thuis eindelijk een beetje terug te keren na alle drukte van de feestdagen maand december. Wat vind ik dat altijd hectisch! Het is ook allemaal heel gezellig, maar dat neemt niet weg dat het me ook altijd enorm veel energie kost. Ik ben daarom ook blij dat nu de rust weer terugkeert.

Door de overgang van de drukte van december naar de rust van januari lijk ik elk jaar weer in eerste instantie in een soort gat te vallen. De omschakeling is behoorlijk groot van het één naar het ander voor mijn autistische hoofd. Meestal omschrijf ik januari dan ook als: “het is niet mijn maand”. Toch lijkt het gat niet zo diep te zijn dit jaar. Waar ik normaal niet wist wat ik met de maand aan moest, leid ik mezelf dit jaar af met creativiteit. Eind vorig jaar ben ik begonnen met haken. Ik heb het haken (her)ontdekt en vind het veel leuker dan verwacht en het geeft me veel rust en ontspanning. Ook ben ik weer begonnen met het maken van tassen. Ik word blij van alle verschillende stofjes en in mijn hoofd begint het weer te borrelen van de ideeën.

Creatief bezig zijn helpt me dus niet te veel in dat gat te vallen. Het geeft me houvast. Het geeft me rust. Het zorgt voor ontspanning en dat kan ik goed gebruiken deze maand. Weer even opladen en tot mezelf komen en ik denk dat ik daarin niet de enige ben. Dat ik rust vind, blijkt ook uit de ruimte die weer in mijn hoofd ontstaat om na te denken over wat ik wil dit jaar. Wat zijn mijn plannen en doelen? Doelen beschrijven ben ik niet heel goed in. Ik overzie alles vaak niet, dus grote doelen vind ik lastig. Ik snap niet zo goed hoe ik die kleiner moet maken en wat ik dan moet doen om er te komen. Dit jaar probeer ik het dus wat kleiner te houden.

Zo wil ik heel graag (maar vind het ook reuze spannend) weer meer video’s gaan opnemen. Lekker een beetje kletsen over van alles en nog wat, maar wie weet ook inspireren, je iets leren en dan vooral op het gebied van creativiteit en mindfulness. Met o.a. video’s over haken, bakken en naaien. De eerste video heb ik opgenomen en ik moet zeggen dat ik echt even een drempel over moest om op die recordknop te drukken! Maar wat was ik blij toen ik dat had gedaan! De eerste stap is dus gezet.

Ook wil ik heel graag weer lekker tassen gaan ontwerpen dit jaar. Met de eerste ben ik reeds begonnen en wat is dat weer leuk om mee bezig te zijn!

En ik loop al een tijdje met het idee rond van een koolhydraatarm receptenboekje. Daar wil ik ook dit jaar wat meer aandacht aan gaan geven.

Natuurlijk heb ik nog veel meer ideeën, zoals een webshop vullen met mooie tassen en gehaakte kleding. Een haakpatroon schrijven. Een tassenpatroon uitwerken en misschien in pakketvorm verkopen. Of bakpotten samenstellen. Waarover later meer. Ideeën genoeg dus, maar de bovenste 3 vormen de basis. Ik heb zin in dit jaar met al mijn creatieve ideeën en ik hoop ook dat het voor jou een mooi jaar mag worden. Een jaar vol mooie en liefdevolle momenten. Een jaar met momenten van rust voor jezelf. Een jaar om blij van te worden.

Liefs, Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *