De start van een nieuw begin

De start van een nieuw begin

Onze vakantie voelde magisch. Het was onze eerste vliegvakantie als gezin en de eerste keer vliegen voor onze kids. Normaal gingen we altijd naar een vakantiepark in Nederland of België op vakantie, omdat dat gewoon meer betaalbaar is. Het was mijn droom om in ieder geval 1x met het gezin op vliegvakantie te gaan. Om die ervaring met ze te delen en de kinderen een stukje meer van de wereld te laten zien. Deze zomer werd die droom werkelijkheid en vertrokken we 12 juli voor een 9-daagse vakantie naar Fuengirola aan de Costa del Sol.

De vakantie daar heeft mij geïnspireerd om opnieuw te beginnen. Voor de vakantie was ik namelijk vastgelopen in wat ik wilde, bedrijfsmatig gezien. Ik stond zelfs op het punt de handdoek in de ring te gooien wat betreft mijn thuisbakkerij. Tijdens de vakantie heb ik alles losgelaten en dat heeft voor veel rust gezorgd. Ik heb me compleet overgegeven aan het zijn daar en dat is toch echt anders dan in Nederland.

We moesten ons tempo vertragen. Waar ik de eerste dagen nog op m’n eigen snelle tempo liep, leerde ik op het Spaanse tempo lopen. Ik leerde vertragen door de warmte en door de cultuur daar en wat was dat fijn! Waar er hier drukte heerst, stress en gehaastheid, gaat het daar meer op het gemak en op een trager tempo. Meer leven bij de dag en in het moment. Dat is precies wat ik nodig had en heb. Dat is het stukje mindful leven dat nog miste in mijn leven, ook al dacht ik al heel mindful te leven.

Het zette me bij thuiskomst aan tot nadenken, want op de één of andere manier beland je bij thuiskomst weer snel in je oude ritme of je nu wilt of niet en in mijn geval wil ik dat liever niet. Ik wil méér dat gevoel van daar vasthouden. Leven op een trager tempo, míjn tempo, zonder gehaast en gestress. Wat dat betreft zou ik zo gaan emigreren, maar dat is nu niet echt een optie. Toch mag het roer om en ga ik een beetje Mediterraanse mentaliteit in mijn leven hier integreren. Hoe ik dat ga doen, ga ik delen via dit blog en mijn social media kanalen, zoals Instagram en Facebook. Volg me gerust.

Dit is de start van mijn nieuwe mindfulle levenstijl, vermoedelijk met een mediterraans tintje, want dat hou ik graag nog even vast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *