Een nieuwe hobby

Een nieuwe hobby

Sinds kort heb ik een nieuwe hobby. Ik heb namelijk het haken herontdekt en ik wist niet dat het me zoveel plezier en rust zou geven! Tijdens het haken hoef ik verder nergens aan te denken, behalve aan het patroon. Ondertussen heb ik een kussenhoes gehaakt met een verschillende voor- en achterkant voor op mijn werkkamer / logeerkamer. Voor een eerste project vind ik het prima gelukt en ben ik best trots op mezelf.

Na het kussenproject vond ik dat ik wel een stapje verder kon gaan en besloot ik te gaan voor een omslagdoek met granny squares en driehoekjes. Ik had serieus geen idee hoe ik dat moest doen, maar met YouTube kom je tegenwoordig een heel eind ;-). Ondertussen heb ik een hele verzameling vierkantjes en driehoekjes gehaakt en is het nu tijd om daar één geheel van te maken. Als dat is gelukt, zal ik het resultaat natuurlijk delen.

Omdat ik nog niet helemaal weet hoe ik van alle losse onderdelen één omslagdoek moet maken, ben ik alvast maar begonnen met nog een nieuw haakproject, namelijk een sjaal. Niet om buiten te dragen, maar één die ik als accessoire kan dragen. Ook hier koos ik voor een patroon wat ik nog niet kende, maar het ziet er goed uit, al zeg ik het zelf.

Ik merk dat het haken me rust en ontspanning geeft en dat ik het gewoon tussendoor kan doen. Al is het maar voor een paar minuutjes. Het zorgt er ook voor dat ik minder nutteloos op social media zit te scrollen en dat vind ik toch ook wel een voordeel. Daarnaast vind ik het een mooi bijkomend voordeel dat ik ook mijn kinderen op deze manier laat zien dat er meer is dan de hele dag op je telefoon zitten. Wél heb ik ook gemerkt dat ik het fijn vind om mezelf wat uit te dagen. Ik kies niet voor een simpel standaard patroontje, maar wil wel iets doen wat me een beetje uitdaagt om zo m’n grenzen te verleggen en het niet saai te gaan vinden.

Voor nu heb ik dus een nieuwe hobby gevonden en ik geniet ervan. Heb jij ook een hobby waar je van geniet om ermee bezig te zijn? Ik ben benieuwd!

Creatieve groet, Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *