Mindful Fotograferen

Mindful Fotograferen

Mindful fotograferen

Mindfulness voor mij is het open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Het helpt je om weer tot jezelf te komen. Om rust in jezelf te vinden. Daarnaast is mindfulness ook je openen voor wat zich in jou afspeelt, zodat je weer kunt voelen wat jou diep van binnen gelukkig maakt. Je gaat luisteren naar de stem van je hart en niet alleen naar dat stemmetje in je hoofd.

Mindful fotograferen is gericht op ontspannen. Op het hier en nu aanwezig zijn. Het gaat om het proces en niet om het maken van een perfecte foto. Het is bedoeld om te ontspannen en te genieten. Om even uit de drukte van de dag te stappen en terug te gaan naar het nu. Dat geeft rust en brengt je dichterbij jezelf.

Het is bedoeld voor mensen die op zoek naar meer rust, zowel in zichzelf als in hun dagelijks leven. Wanneer je meer rust vindt in jezelf zal je ook beter in staat zijn om meer balans te creëren in je leven. Zo kan je het leven gaan leiden dat helemaal bij jou past.

De workshop vindt plaats op het strand en in de duinen (bij Den Haag). Door je zintuigen te gebruiken (luisteren, zien, ruiken, voelen) krijg je contact met waar je bent en leer je je verbinden met je omgeving. Op die manier kom je uit je hoofd en ga je in je hart. Je hoeft niet te presteren. Je verlegt je aandacht van doen naar zijn. In die zijn-modus kom je in flow. Je accepteert de situatie zoals die is. Je bent met je aandacht in het nu. Je richt je aandacht op hoe het op dit moment met jou gesteld is en op datgene wat er op dit moment is. Daardoor hoef je niet te piekeren over het verleden of de toekomst. Als je ontspannen bent, sta je open en kan je contact maken met je creatieve vermogen. Dat kan helpen de dingen net even anders te zien en zo leer je ook op een andere manier naar problemen te kijken.

We beginnen de workshop met een mindfulness oefening, zodat je loskomt van de drukte en het meeste uit de workshop kunt halen.

De tijden van de workshop zijn van 10.00 – 12.00 uur. De kosten voor deze workshop bedragen €47 (ex. btw) en zijn inclusief koffie/thee.

Wil je deelnemen aan de workshop? Stuur me dan een bericht voor de actuele data.

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: