Inspiratie

Doe jij al wat jou gelukkig maakt?

Doen wat je diep van binnen gelukkig maakt, zorgt voor rust. Rust in jezelf, omdat je niet constant in gevecht met jezelf hoeft te zijn doordat je dingen doet die je eigenlijk niet wilt doen. Als je jezelf er steeds toe moet zetten iets te doen wat je eigenlijk niet leuk vindt, kost dat (ongemerkt) onwijs veel energie. Energie die je waarschijnlijk veel beter kunt gebruiken.

Ik heb ook moeten leren dingen los te laten die mij niet gelukkig maken, maar sinds ik meer ben gaan doen van wat mij gelukkig maakt en waar ik blij van word, ervaar ik veel meer rust in mezelf. Dat is niet alleen fijn voor mijzelf, maar ook voor mijn omgeving.

Als jij behoefte hebt aan meer rust en balans in je leven, kijk dan eens naar de dingen die je doet. Naar de activiteiten die op je to do lijstje staan. Word je er blij van? Of staan er juist ook een heleboel dingen op die je vooral energie kosten? Bijvoorbeeld omdat je ze eigenlijk niet leuk vindt, maar het gevoel hebt ze te moeten doen, dat het van buitenaf verwacht wordt.

Ga doen waar je BLIJ van wordt. Het MAG. Het kan. Het zal je (uiteindelijk) meer RUST geven.

Heb je behoefte aan meer balans in je leven, maar weet je niet goed hoe je het aan moet pakken of waar je moet beginnen? Misschien is de workshop Mindful Fotograferen dan iets voor jou. Wil je meer informatie over of het iets voor jou is, neem dan contact met me op.

Warme groet, Irene


Volg me ook op Facebook

Hierdoor raak je overprikkeld en hoe herken je dat

Wanneer je autisme hebt of je bent hooggevoelig dan kan je last hebben van overprikkeling. De prikkels die je binnen krijgt kan je niet goed verwerken. Het kan ook zo zijn dat je alle prikkels tegelijk binnen krijgt, wat het nog lastiger maakt om met al die prikkels om te gaan.

Dan raakt je hoofd te vol. Het kost enorm energie en het vervelende is: prikkels zijn eigenlijk overal. Je kunt overprikkeld raken door zintuiglijke prikkels, zoals dit filmpje bijvoorbeeld goed laat zien. Ook emotionele prikkels en cognitieve prikkels kunnen je overprikkeld doen raken en dan heb je ook nog dat andere mensen om je heen voor prikkels kunnen zorgen.

Prikkels zijn dus eigenlijk overal en kunnen eigenlijk niet vermeden worden. Als je (snel of veel) last hebt van overprikkeling is het daarom goed om er zo goed mogelijk mee te leren omgaan. Daarvoor zal je gaan moeten (leren) herkennen wanneer jij overprikkeld raakt. Daarover vertel ik meer in dit blog.

Waar kan je nou bijvoorbeeld overprikkeld door raken? Zoals ik al noemde, zijn er verschillende soorten prikkels. Er kunnen dus ook verschillende redenen zijn waardoor jij overprikkeld raakt. Hier zal ik een paar oorzaken noemen:

 • Sociale stress, zoals bijvoorbeeld samenwerken en contact met anderen.
 • Communicatieve stress, zoals een gesprek voeren of iemand begrijpen.
 • Omgeving, bijvoorbeeld door wijzigingen in de planning of omgevingsveranderingen.
 • Sensorische stress, zoals bijvoorbeeld lawaai, muziek en andere geluiden of aanrakingen.
 • Overbelasting, zoals te veel werk en steeds over je eigen grenzen gaan.
 • Het gevoel van een punthoofd, bijvoorbeeld door een opeenstapeling van openstaande mappen en onduidelijkheden of te veel informatie.
 • Te weinig structuur, overzicht, rust.

En zo zullen er voor jou misschien nog wel andere redenen zijn waardoor jij overprikkeld raakt. Ik zou het fijn vinden als je die hier in de reacties met me wilt delen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je je nog niet helemaal bewust bent van waar jij overprikkeld door raakt. Probeer dat dan de komende tijd eens bij te houden. Wanneer jij voelt dat je overprikkeld raakt, sta dan eens stil bij wat je op dat moment doet of hoe de dag is gegaan en wat je hebt gedaan, wat er gebeurde. Zo kan je stap voor stap gaan herkennen wat bij jou zorgt voor overprikkeling en dan kan je er ook beter mee leren omgaan.

Wil je graag nog meer informatie en tips ontvangen? Vraag dan mijn gratis Checklist voor meer Rust & Balans aan en volg me op Facebook.

Lieve groet, Irene

dé Rust & Balans Coach – Your DreamLife

Hoe kun je overprikkeling voorkomen – 7 tips

Je hoofd zit te vol. Je voelt je futloos. Je hebt weinig energie. Je bent moe. Je raakt snel geïrriteerd.

Het zijn allemaal tekenen dat je last kunt hebben van overprikkeling. In dat geval kun je de prikkels die je binnen krijgt niet goed verwerken. Of je krijgt bijvoorbeeld alles tegelijk binnen. Dat is pittig en echt niet makkelijk en vaak wordt door de buitenwereld onderschat hoeveel energie je dit kan kosten.

Overprikkeling is zogezegd een handicap waar je mee om moet leren gaan. Dat is best te doen, maar dan moet je wel weten hoe. In dit blog wil ik je daar graag wat tips voor geven, zodat ook jij misschien beter om kunt leren gaan met overprikkeling of het kunt gaan proberen te voorkomen.

De eerste stap (en daar is die weer) begint met voelen. Ik zeg het elke keer weer: het begint met voelen. Het gaat er namelijk om dat jij gaat leren voelen wanneer je overprikkeld raakt. Wanneer jij voldoende prikkels hebt gekregen. Je zult daarvoor de signalen die jouw lichaam je geeft moeten gaan (leren) herkennen. In deze video vertel ik je meer over de signalen van overprikkeling.

Probeer de volgende keer dat je overprikkeld raakt eens te voelen hoe je lichaam voelt, hoe jij je voelt, of je anders reageert. Zodat je het de volgende keer makkelijker kunt herkennen. Zo kun j er een volgende keer ook makkelijker rekening mee houden. Voel je dat je overprikkeld raakt? Neem dan even een momentje voor jezelf om tot rust te komen.

Hier volgen nog een paar tips die jou kunnen helpen bij het verkleinen op de kans van overprikkeling:

 • plan niet te veel in. Als je weet dat je snel last hebt van overprikkeling, plan dan niet te veel activiteiten op een dag in die je energie kosten. Verspreid die activiteiten liever over een langere periode of kies ervoor ze niet te doen.
 • zorg voor voldoende beweging. Je verbinden met de natuur zorgt voor meer rust in je hoofd. Ga eens lekker wandelen, in het bos, op het strand, door de duinen of ga een stuk fietsen. Liefst elke dag en ervaar de natuur om je heen. Geniet ervan. Het is meteen een mooi moment voor jezelf.
 • verleg je aandacht naar positieve gedachten en activiteiten. Ga iets doen waar je blij van wordt en wat je ontspant.
 • ga met je aandacht naar je ademhaling. Probeer een paar minuten te focussen op je ademhaling. Dat ontspant en geeft rust. Je stapt op deze manier ook even uit de drukte om je heen en focust op jezelf.
 • geef goed je grenzen aan. Vertel anderen dat het je even te veel wordt, dat je even tijd voor jezelf nodig hebt. Leer daarom goed je eigen grenzen kennen en dit begint met voelen. Niemand heeft er wat aan als jij continu je eigen grenzen overschrijdt. Vooral jezelf heb je daarmee. Leer je grenzen dus voelen en aangeven.
 • maak keuzes. Moet je echt alles doen wat er van je verwacht wordt? Misschien dat iemand anders een taak van je kan overnemen? En misschien moet je wel helemaal niet willen dat je weekend volgepland staat. Ga bij activiteiten na of je voldoende energie hebt om het te doen of dat je het eigenlijk beter kunt laten. Zelf weet je best wat je wel en niet kan, het gaat erom dit te durven communiceren naar de buitenwereld. Het is niet erg als jij niet alles kan wat een ander kan. Leer dat accepteren en je bent al een stap verder.

Wil je graag meer hulp of inspiratie om je leven zo te gaan vormgeven dat jij er gelukkig van wordt? Wil je leren hoe je meer Rust en Balans in jezelf en in je leven kunt creëren? Vraag dan ook de gratis Checklist aan.

Lieve groet, Irene

Volg me ook op FB: www.fb.me/rustenbalanscoach

Zo simpel kan dankbaarheid zijn…

Afbeeldingsresultaat voor dankbaarheid

Vandaag was een goede dag. Ik ben blij met vandaag. Ik heb namelijk genoeg redenen om dankbaar te zijn voor vandaag.

 • Ik mocht m’n nieuwe bril ophalen (maar moet nu wel even wennen als ik mezelf in de spiegel zie).
 • Ik heb een taart gebakken voor m’n zoons verjaardagsfeest morgen.
 • Onze bestelde canvassen met bruiloftsfoto’s zijn binnen.
 • M’n dochter heeft haar zwemdiploma B gehaald.
 • En ik had een mooi moment voor mezelf tijdens mijn meditatieoefening.

Genoeg redenen om dankbaar voor te zijn. Dankbaarheid maakt gelukkiger. Het geeft zoveel positieve energie, daar kun je alleen maar blij van worden. Het is alleen soms zo dat we vergeten dat we voor zoveel dingen dankbaar kunnen zijn, omdat we ons teveel richten op wat er niet goed gaat, of wat er niet lekker loopt, of niet lukt. Herken je dat?

Ik heb ook mijn ‘depressieve’ periodes. Periodes waarin me ineens heel down kan voelen. Vooral nu het weer donkerder en kouder word, weet ik dat ik daar gevoeliger voor ben. Des te meer reden om dagelijks stil te staan bij dankbaarheid, want weet je? Dat werkt.

Eigenlijk geloof ik dat er altijd wel iets is waar je dankbaar voor kunt zijn. Het is iets wat ik mijn kinderen ook wil leren. Daarom vraag ik ze nu elke avond bij het naar bed brengen waar ze dankbaar voor zijn en het leuke met kinderen is dat je soms best verrassende antwoorden kunt krijgen, die gelijk de eenvoud aangeven van dankbaar zijn. Heel mooi dus eigenlijk. Zoals dat mijn dochter van 7 jaar zei: “Voor het gymmen, want ik was maar 2x afgegooid met iemand is hem niemand is hem.” Zo simpel kan het zijn.

Dus, waar ben JIJ dankbaar voor vandaag? Wil je het met ons delen?

Lieve groet, Irene


 • Zet jij al stappen richting jouw dromen? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je moet gewoon beginnen. Elke dag een kleine stap, geeft uiteindelijk het resultaat wat jij wilt hebben. Welke stap kun je vandaag nog zetten? Wil je meer inspiratie en tips om je droomleven te creëren? Meld je dan gratis aan bij de Community en voel je welkom om je dromen te delen.
 • Wil jij ook aan de slag met het creëren van jouw droomleven? Neem dan vrijblijvend contact met me op: inspiredbylove@tele2.nl

Hoe je een stapje dichterbij je droom komt

Afbeeldingsresultaat voor a dream is a wish your heart makes

Maak jij je dromen al waar? Ben je er überhaupt mee bezig? Weet je wel wat je dromen zijn?

“A dream is a wish your heart makes” – Walt Disney

Je dromen zijn een verlangen van je hart. Een verlangen is een diepgewortelde wens. Iets wat helemaal van jou is. Het is puur JIJ. Waarom zou je daar dan geen aandacht aan geven? Waarom zou je daar dan niet achteraan gaan? Leven vanuit je diepste IK is zoiets prachtigs in mijn ogen.

Ook ikzelf ben nog niet op dat punt beland, maar ik ben vastberaden daar te komen. Hoe? Door te leven vanuit mijn hart. Steeds een stapje dichterbij mijn dromen komen. Steeds een stapje dichterbij mijzelf komen. Het is een proces. Niet zomaar een proces. Een super mooi en intens proces.

Om daar te komen is het belangrijk dat je weet wat je dromen zijn. Dat je weet wat jou diep van binnen gelukkig maakt. Wanneer je niet goed weet wat jij wilt, wat jouw dromen zijn, jouw verlangens, hoe zal je er dan ooit komen? Dan dwaal je rond zonder juiste richting. Maar als je weet welke richting je op wilt, dan is de weg er naartoe een stuk eenvoudiger. Meestal niet zonder obstakels, maar wel met richtingaanwijzers.

Ga daarom eens voor jezelf na wat jouw verlangens, jouw dromen zijn. Is dat waar je nu al bent? Of is er verandering nodig? Welke verandering dan? Wat moet je doen om daar te komen waar je wilt? Welke stap kun je vandaag zetten? Welke morgen? Door je doel duidelijk te formuleren, bijvoorbeeld door het op te schrijven (en ik geloof echt dat schrijven je op weg helpt), kun je de route gaan bepalen om daar te komen.

Die route kan voor iedereen anders zijn. Je hoeft dus niet het pad van een ander te volgen. Nee, je mag je eigen pad volgen. Jouw droom, jouw pad. Wees daarom niet bang als het afwijkt van wat anderen doen, maar doe wat goed voelt voor jou. Ik heb dat ook moeten leren, maar als ik dat kan leren dan kan jij het ook. En anders kan ik je daarbij helpen, want dat doe ik graag. Bijvoorbeeld met mijn gratis e-book Make it happen. Heb jij hem al aangevraagd? Nog niet? HIER staat hij voor je klaar.

Lieve groet, Irene

Hoe doe je dat nou? Leven vanuit je hart…

foto van Irene Berk-de Vries.

Luister naar je hart. Dat is mijn motto. Al jaren. Op die manier probeer ik ook te leven. Door te luisteren naar m’n hart en te voelen wat mijn lichaam aangeeft. Vervolgens is het dan aan mij om daar wat mee te doen.

Door op die manier te leven ervaar ik veel meer rust. Ik kan zijn wie ik ben. En ja, ook bij mij gaat dat met vallen en opstaan. Want soms let ik eventjes niet op. Luisteren ik niet goed genoeg. Negeer ik het voelen. Dat merk ik vervolgens gelijk. Het universum geeft het me terug. Wil jij niet op tijd luisteren Irene? Dan geef ik je een migraine en móet je wel luisteren. Oké, bedankt. Het is duidelijk. De volgende keer toch maar wat beter aandacht geven aan wat m’n lichaam me vertelt.

Hoe doe je dat nou? Leven vanuit je hart? Want het is niet zomaar iets. Voor mij is het een lifestyle geworden. Eentje die ik op dit moment verder aan het ontwikkelen en verdiepen ben. Het begint echt bij voelen. Voelen wat zich in jou afspeelt. Voor mij werkt dat het beste met stil worden. Pas op de plaats. Zo begin ik elke ochtend met een meditatie van 5 – 10 minuten en daarna ga ik schrijven. Wanneer ik mijn gedachtespinsels op papier zet, geeft dat rust in m’n hoofd en kan ik alles veel beter overzien. Kan ik ook veel beter verbanden leggen. Schrijven heeft wat dat betreft een soort therapeutische werking. Daarom zou ik ook graag e-coaching gaan toevoegen aan mijn aanbod. Schrijven helpt je de dingen helder te krijgen wanneer je de juiste vragen stelt.

Door te gaan voelen (en iedereen heeft hier zijn eigen manier voor) ga je leren hoe je lichaam reageert op bepaalde keuzes die je maakt. Hoe het reageert op situaties waarin je zit. Wanneer je dat goed leert voelen, kun je ook beter je keuzes daarop afstemmen. Wat voelt goed en kun je dus doen? Wat voelt niet goed en kun je daarom beter laten?

Vervolgens is het de kunst om de grenzen die je bij jezelf voelt ook te gaan aangeven naar buiten. En daar zit vaak het lastige punt. Je hebt een bepaalde mate van lef, kracht nodig om voor jezelf op te komen. Om aan te geven wat je wel kunt en wat niet. Om aan te geven waar jouw grens ligt. Maar wanneer je dat doet, zal jouw lichaam (en je ziel) je er dankbaar voor zijn. Het kost je misschien enige training. Begin klein als je het nog niet zo gewend bent om je eigen keuzes vanuit je hart te maken en die ook door te voeren. Kijk en voel wat jij belangrijk vindt en pas dit stap voor stap aan in jouw manier van leven. Hoe meer je traint, hoe makkelijker het zal gaan. Zoals dat met de meeste dingen het geval is.

Eigen keuzes maken vanuit je hart. Ook jij kunt het. Het vergt misschien wat moed, maar vertrouw erop dat het goed komt. Keuzes maken vanuit je hart betekent dat je jezelf kunt zijn. Dat je jezelf erkent zoals je bent. Dat is misschien niet altijd even makkelijk, maar je bent het waard. Jij bent uniek. Jij bent belangrijk. Jij mag zijn zoals je bent.

Wil je graag meer weten over hoe ik jou daarbij zou kunnen helpen? Vraag dan een gratis (20 min.) Skype Call aan. Of wordt lid van de FB community voor je vragen en om ervaringen te delen.

Warme groet, Irene

Hoe je meer rust creëert in de drukte van de dag – 3 tips

Afbeeldingsresultaat voor zen edelstenen

Ik heb last van overprikkeling weet ik sinds kort. Het is een handicap waar ik mee om moet leren gaan, maar nu ik het weet vallen er dingen op hun plek en kan ik er dus iets mee. Elke dag zit vol prikkels en mijn probleem is dat ik ze niet goed kan verwerken. Zo kosten de dagen me dus een boel energie. MAAR… ik ben hier niet om zielig te doen, want zo voel ik me helemaal niet. Ik ben hier om tips te geven over hoe ook jij meer rust kunt inbouwen in je dagelijks leven, want het leven is ook zonder overprikkeling vaak al druk genoeg. Als moeder is er altijd van alles te doen. Hoe bewaar je nou die rust in jezelf, zodat je straks niet doodmoe met een burnout op de bank zit? Dat is namelijk het gevaar van altijd maar doorgaan en te weinig rust inbouwen.

Daarnaast is het leven gewoon een stuk fijner als je niet continu te maken hebt met de ratrace van alledag. Je zult je veel gelukkiger en blijer voelen als je meer geaard bent en meer rust ervaart in je dagelijkse bezigheden. Zo hou je energie over om bijvoorbeeld leuke dingen te doen en van je kinderen en het leven te genieten.

Hoe creëer je meer rust? Mijn drie belangrijkste tips deel ik hier graag met je. Mocht je ergens meer van willen weten, neem dan zeker even contact met me op, want ik help graag iedereen naar een gelukkiger leven.

Tip 1: VOEL

Kom weer in contact met jezelf. Voel wat diep van binnen jou gelukkig maakt en ga dat doen. Voel waar jouw grenzen liggen en voel wat jouw lichaam je vertelt.

Ik heb het al eerder genoemd in mijn blogs: het begint met voelen. Door de drukte en bezigheden van alledag vergeten we vaak te voelen. Het is zo makkelijk om het contact met jezelf kwijt te raken, omdat je alsmaar doorgaat. En ik snap het. Er is genoeg te doen. Je moet van alles. Maar word je daar ook echt gelukkiger van? Stap eens uit die ratrace. Begin de dag eens met VOELEN en dan bedoel ik echt niet dat je een half uur moet gaan zitten mediteren. 5 minuten is al voldoende, maar voel eens even wat zich binnenin jou afspeelt. Stem even af op jezelf. Hoe voel je je? Hoe wil je dat de dag verloopt? Hoe wil je je voelen aan het einde van de dag?

Voor sommigen werkt mediteren niet. Dat snap ik ook, want ieder van ons is uniek en heeft haar eigen manieren om te voelen. Zoek in dat geval jouw manier van voelen eens op, maar zorg dat je dagelijks dit moment voor jezelf pakt. Dagelijks afstemmen op jezelf werkt super goed om meer rust te creëren in je hoofd en lichaam.

Tip 2: PLAN Me-time in

Zorg gedurende de week (en zo mogelijk de dag) momenten van tijd in voor jezelf. Dat zijn momenten waarop JIJ kunt ontspannen. Momenten waarop je even niet bezig bent met wat er moet gebeuren, maar waarop er even tijd is om je gedachten te verzetten. Voor sommigen is dat iets actiefs doen, voor anderen is het even lummelen met een kop thee op de bank. Voor mij is het even lekker bezig zijn met iets waar mijn passie ligt, zoals bijvoorbeeld fotografie. Maar ook even lezen of schrijven werkt voor mij heel goed.

Het gaat erom dat je die momenten inplant in je agenda. Waarom? Omdat juist die momenten voor jezelf er vaak bij in schieten. Terwijl je die momenten juist zo nodig hebt. Blok tijd voor jezelf in. Doe wat jou op dat moment ontspant, even iets anders aan je hoofd, even een moment van JIJ. Het zal je goed doen.

Tip 3: CREËER je droomleven

Oké, dat klinkt misschien een beetje ver van je bed. Of niet, maar je droomleven gaan creëren helpt je om meer rust te vinden en gelukkiger te zijn. Je leeft dan namelijk volgens wat jij belangrijk vindt. Je leeft vanuit jezelf. Dat geeft rust. Doen wat je leuk vindt om te doen, maakt je een blijer mens. Wat maakt jou van binnen nou echt gelukkig? Waar word jij nou echt blij van? Ga dát doen en CREËER zo stap voor stap het leven waar jij van droomt. Het kan. Je kunt creëren wat je wilt, als je het tenminste echt wilt. Wanneer je elke ochtend blij wakker wordt, omdat je weet dat je mag doen wat je leuk vindt, dan geeft dat veel minder spanning en stress en dus creëer je daardoor meer rust. Dat leeft toch een stuk fijner? Het is jouw leven. Waarom zou je het niet leven volgens hoe jij dat wilt? Hoe jij het van binnen voelt?

Ik ben heel benieuwd naar hoe jouw droomleven eruit ziet en zou het super tof vinden als je dat hieronder met me wilt delen.

Liefs, Irene


 • Zet jij al stappen richting jouw dromen? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je moet gewoon beginnen. Elke dag een kleine stap, geeft uiteindelijk het resultaat wat jij wilt hebben. Welke stap kun je vandaag nog zetten? Wil je meer inspiratie en tips om je droomleven te creëren? Meld je dan gratis aan bij de Community en voel je welkom om je dromen te delen.
 • Wil jij ook aan de slag met het creëren van jouw droomleven? Neem dan vrijblijvend contact met me op: inspiredbylove@tele2.nl

Van niets iets kunnen maken

“Van niets kunnen ze iets maken”, zei mijn moeder in haar speech tijdens ons huwelijksmaal. En inderdaad, van niets iets kunnen maken, is één van mijn specialiteiten en het is fijn dat ik dat nu met iemand kan delen. Eigenlijk heb ik dat altijd al gedaan, van niets iets maken. Ik ben gezegend met mijn creativiteit en daardoor ben ik in staat iets moois te creëren vanuit weinig. Van lapjes stof naar een leuke tas. Van losse ingrediënten naar een lekkere, mooie taart. Maar ook vanuit nul een heel nieuw leven opbouwen.

Na m’n scheiding had ik geen inkomen, geen spaargeld en geen huis meer. In 2 jaar tijd heb ik voor mezelf en mijn kinderen een compleet nieuw leven op weten te bouwen. Over van niets iets maken gesproken! En niet zomaar iets, maar iets prachtigs moois. Van alleenstaande moeder, die geen idee had waar ze moest beginnen, naar een gelukkige vrouw die haar kinderen weer een veilig en liefdevol thuis kon geven. En daar ben ik best trots op. Wie op onze bruiloft is geweest, kan het geluk dat we uitstraalden als stel, maar ook als gezin, voelen.

Deze hele reis heeft me geleerd dat je je eigen droomleven kunt creëren. Je kunt je dromen waarmaken. Dat gaat niet zonder slag of stoot, maar als je weet wat je wilt bereiken, kun je die dromen zeker weten waarmaken door er stap voor stap naartoe te werken.

Van niets iets kunnen maken. Het is één van mijn specialiteiten en ik zet het graag in om anderen ermee te helpen. Wil jij een verandering in je leven, maar weet je (net als ik toen) niet waar of hoe je moet beginnen? Laat mij je dan helpen die verandering teweeg te brengen. Dan gaan we samen aan de slag en laat ik je zien welke stappen je kunt zetten om jouw dromen waar te maken. It’s up to you to make it happen.

Create your dreamlife,

Irene


 • Zet jij al stappen richting jouw dromen? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je moet gewoon beginnen. Elke dag een kleine stap, geeft uiteindelijk het resultaat wat jij wilt hebben. Welke stap kun je vandaag nog zetten? Wil je meer inspiratie en tips om je droomleven te creëren? Meld je dan gratis aan bij de Community en voel je welkom om je dromen te delen.
 • Wil jij ook aan de slag met het creëren van jouw droomleven? Neem dan vrijblijvend contact met me op: inspiredbylove@tele2.nl

Ben jij al je leven de baas?

Heb jij dat gevoel? Dat je je leven de baas bent? Of is het eerder jou de baas en heb je het gevoel dat je wordt opgeslokt door alles wat er moet gebeuren? Dat er geen tijd en ruimte overblijft voor je eigen dromen, voor jezelf?

Door eigen ervaring heb ik geleerd dat het een keuze is die je maakt. Je leven de baas zijn is een keuze. Een keuze die nieuwe keuzes met zich meebrengt. Een keuze ook die consequenties heeft. Namelijk over hoe jij je leven gaat invullen.

Vaak hebben we het gevoel dat we geen keuze hebben. Je bent moeder, je moet voor je gezin zorgen, je hebt je werk, je moet geld verdienen, je hebt het huishouden, er moet nog van alles gedaan worden. Dus ja, tijd en ruimte voor jezelf is er eigenlijk niet. Maar is dat ook echt zo? Is het niet gewoon een kwestie van je leven anders indelen? Van het jezelf gunnen om tijd voor vrij te maken?

Sinds mijn burnout zijn mijn ogen geopend. Sindsdien ben ik gaan leven vanuit wat ik belangrijk vind. Vanuit de waarden die ik hecht aan het leven. Ben ik mezelf op mijn prioriteitenlijstje gaan zetten. Ik ben gaan leven vanuit mezelf. En weet je wat? Het heeft me veel gelukkiger gemaakt. En ja, het heeft ook consequenties. Ik ben minder gaan werken en heb daardoor dus minder inkomsten. Dat bracht weer nieuwe keuzes en consequenties met zich mee. Sommigen mensen begrijpen mijn keuzes niet. Anderen vind het knap hoe ik het allemaal voor elkaar krijg.

Ik vind het belangrijk om er als moeder en vrouw voor mijn kinderen en gezin te kunnen zijn. Ik wil genieten van het moederschap. Ik wil liefhebben en m’n dromen najagen. En dat gaat niet met een drukke fulltime baan bij een baas. Tenminste, voor mij werkt dat niet. Dat kan voor jou natuurlijk anders zijn.

Ik wil de baas zijn over mijn eigen leven, want dat maakt me veel gelukkiger. Het maakt me blijer. Ik ben er een leukere en betere moeder en vrouw door. Het is een keuze die ik heb gemaakt ,omdat ik niet meer opgeslokt wilde worden door alles om me heen.

En waarom vertel ik je dit? Omdat het voor jou ook anders kan als jij dat wilt. Ook jij kunt de baas over je eigen leven zijn. Je kunt elke lifestyle creëren die je wenst. Je kunt je droomleven creëren, maar daarvoor moet je wel keuzes maken. De keuze voor jezelf.

Ik zeg niet dat dat altijd even makkelijk is en daarom wil ik je er graag bij helpen. Als steuntje in de rug of als een schop onder je kont, mocht je dat nodig hebben ;-). Durf te kiezen voor jezelf, zodat je keuzes kunt gaan maken vanuit je hart. Waardoor je uit de ratrace stapt en het leven gaat leven dat jij belangrijk vindt.

Lieve groet, Irene


 • Zet jij al stappen richting jouw dromen? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je moet gewoon beginnen. Elke dag een kleine stap, geeft uiteindelijk het resultaat wat jij wilt hebben. Welke stap kun je vandaag nog zetten? Wil je meer inspiratie en tips om je droomleven te creëren? Meld je dan gratis aan bij de Community en voel je welkom om je dromen te delen.
 • Wil jij ook aan de slag met het creëren van jouw droomleven? Neem dan vrijblijvend contact met me op: inspiredbylove@tele2.nl

Hoe m’n camera missen me nieuwe inspiratie gaf

Fotografie vind ik super! En nu ik 2 weken mijn camera niet tot m’n beschikking heb, voel ik het gemis. M’n camera heb ik uitgeleend aan de vriend van m’n zus, die onze fotograaf zal zijn op de bruiloft. Om te wennen aan m’n camera en wat te oefenen, heeft hij dus 2 weken m’n camera te leen. Hoewel ik weet dat m’n camera in goede handen is, voelt het toch raar dat ik hem niet gewoon even kan pakken.

Dat ik even geen camera heb, geeft me de ruimte om inspiratie op te doen. Ik kan zonder moeite een hele tijd bezig zijn met het kijken naar andermans foto’s voor inspiratie en ideeën of om van te leren. En ja, soms heb ik er ook kritiek op of zo m’n eigen mening over, want ik ben nou eenmaal ook een perfectionist met een goed oog voor detail 

Ook besefte ik me afgelopen week dat ik meer wil gaan doen met fotografie. Het hoort gewoon bij me, al sinds jongs af aan, dus waarom zou ik er niks mee doen? Daarom heb ik m’n fotografie pagina afgestoft en weer geopend. Ik ga er tips en inspiratie delen, want fotografie doe ik niet alleen voor mezelf, maar ik wil het ook graag delen. Like hier de pagina om op de hoogte gehouden te worden: https://www.facebook.com/inspiredbylovefotografie/

Daarnaast zet ik fotografie in als tool in mijn coachingsprogramma. Een super mooie toevoeging om net dat beetje extra te kunnen geven. De komende tijd zal ik daar meer over vertellen.

Voor nu ben ik blij met elke stap die ik zet die me dichterbij m’n dromen brengt en vooral ook met elke stap die me meer mezelf laat zijn.

Zet jij al stappen richting jouw dromen? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je moet gewoon beginnen. Elke dag een kleine stap, geeft uiteindelijk het resultaat wat jij wilt hebben. Welke stap kun je vandaag nog zetten? Wil je meer inspiratie en tips om je droomleven te creëren? Meld je dan gratis aan bij de Community en voel je welkom om je dromen te delen.

Lieve groet, Irene

#fotografie #inspireren #creëren #createyourdreamlife


 • Ben je al lid van de gratis Community voor tips en inspiratie? Word HIER gratis lid.
 • Wil jij ook aan de slag met het creëren van jouw droomleven? Neem dan vrijblijvend contact met me op: inspiredbylove@tele2.nl