Meer tijd voor mezelf

Meer tijd voor mezelf

“Ik wil graag meer tijd voor mezelf” is één van de meest gegeven antwoorden op de vraag die ik stel als moeders lid willen worden van mijn Facebook Groep. Blijkbaar lukt het veel moeders niet om zelf meer tijd voor zichzelf te creëren. Dat raakt me. Ik herken het wel. Ik vond dat altijd ook erg lastig. Alle aandacht en energie ging naar het gezin, het huishouden, werk en andere bezigheden, maar niet zozeer naar mezelf. Tot ik uiteindelijk totaal uitgeblust was en me niet meer gelukkig voelde. Ik was mezelf totaal kwijt geraakt door het zorgen voor anderen. Ik was zo moe dat ik niet meer kon genieten van het moois dat het moederschap me bood. Ik moest erop gewezen worden en dat was een teken dat het anders moest.

zelfzorg

Ik moest gaan leren voor mezelf te zorgen. Ik moest gaan leren mezelf op de eerste plaats te zetten. Een goede vriend zei me: “jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven”. Het duurde even voor ik begreep wat hij bedoelde, maar het komt hierop neer: jij bent verantwoordelijk voor hoe het met jou gaat. Als jij niet meer kan, op bent, in een burnout zit of wat dan ook, wie zorgt er dan voor jouw kinderen?

Jij bent verantwoordelijk voor hoe het met jou gaat. Jij mag dus goed voor jezelf zorgen. Niet alleen voor jou, maar júist ook voor je gezin. Als jij goed in je vel zit, kun je beter zorgen voor je gezin. Een blije mama = een blij gezin, is mijn motto en die verantwoordelijkheid mag jij gaan nemen. Je bent het waard.

Je bent het waard om te zorgen voor jezelf. Je bent het waard om jezelf liefde en aandacht te geven. Je bent het waard om tijd voor jezelf vrij te maken. Waarom? Omdat als je dat niet doet, je langzaamaan uitgeblust raakt en als jij niet meer goed in je vel zit, je ook minder goed er voor je gezin kunt zijn. Dat zorgt voor schuldgevoel. Voor frustratie. Voor verdriet. Je mag als mama dus echt leren goed voor jezelf te zorgen.

Die tijd voor jezelf waar je naar op zoek bent, mag je gaan creëren. Misschien lukt het niet in één keer, maar stap voor stap mag je er naartoe werken. Vind je dit lastig? Laat het me weten, want ik help je graag op weg.

Lieve groet, Irene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *