Ontspullen

Ontspullen

Ontspullen, ik ben er zo slecht in! Waarschijnlijk komt het mede door mijn autisme. Mensen met autisme hebben moeite hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Alles lijkt belangrijk. Begrijpend lezen was ik meestal dus ook niet goed in. Ik snap nu waarom, maar ik legde dus ook de link met ontspullen.

Ik wilde al langer eens goed gaan opruimen in mijn werkkamer, welke ook gebruikt wordt als studeerkamer door de kinderen. Ze hebben hier geen eigen kamer en op deze manier kunnen ze toch even rustig zitten als ze daar behoefte aan hebben. Het opruimen schoot voor geen meter op. Ik wist niet waar te beginnen en als ik dan ergens begon, kon ik eigenlijk niet goed beslissen of ik het moest bewaren of niet.

Nu gaan we komende maand ineens verhuizen. Ik zeg ineens, want het is sneller dan verwacht. Met de verhuizing in zicht lijkt opruimen ook weer een goed idee. Alles wat nu alvast weg kan, hoeft niet mee verhuisd te worden. Dat scheelt weer. Plus, ik heb in onze nieuwe huis straks geen werkkamer meer. We geven de kamers aan de kinderen, zodat zij straks wél hun eigen plek hebben. Ik mag dus in ons nieuwe huis een andere plek zoeken voor mijn spullen en voor werkplek, maar dat komt vast goed. Wel is het dus handig als ik minder spullen heb. Dus staat opruimen weer op mijn to do-lijstje.

Terwijl ik rondkijk in mijn werkkamer denk ik: “ik heb echt teveel spullen.” Ik heb een brede interesse, heb verschillende creatieve hobby’s uitgevoerd en kan moeilijk spullen wegdoen. Het opruimen gaat dus echt nog wel een uitdaging worden. Aan de andere kant heb ik er ook wel zin in om op te ruimen, want wat zal de ruimte die het creëert fijn zijn! Ruimte geeft overzicht en rust. Dat is wat ik nodig heb. Minder prikkels om me heen. Het lijkt me heerlijk! Maar dan zal ik dus wél moeten gaan opruimen… Eerst nog maar even een kopje koffie…

Heb jij nog een mooie opruimtip? Laat het me hieronder weten…

Lieve groetjes, Irene

btf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *