Brief aan mijn autisme

Brief aan mijn autisme

Lief Autisme,

Ik weet nu een paar jaar van jouw bestaan. In die periode heb ik jou beter leren kennen. We zijn een relatie met elkaar aangegaan. Dat ging in het begin met vallen en opstaan, maar ondertussen heb ik mijn draai met jou gevonden. Nog steeds maak je het me niet altijd even makkelijk. Dat is iets waarmee ik heb leren leven.

Waar ik ook mee mag leren leven is de bijna constante vermoeidheid die je me geeft. Dat vind ik nog wel eens lastig en ik kan er soms enorm van balen! Ik zou me zo graag gewoon fit en energiek willen voelen. Er zijn ook wel dagen dat ik me zo voel, maar over het algemeen ben ik toch wel gewoon moe. De dagen kosten me energie door jouw aanwezigheid, maar aangezien je in mij verweven zit, zit er niks anders op dat te accepteren.

Aan de andere kant heb je me ook leren zijn wie ik ben. Sinds ik jou ken, heb ik mezelf beter leren kennen. Daar ben ik je dankbaar voor. Je hebt mijn leven op jouw manier verrijkt. Je laat me dingen zien waar anderen aan voorbij gaan. Je hebt me talenten gegeven. Je hebt me geleerd dat ik de dingen op mijn manier mag doen.

Lief Autisme, laten we blijven werken aan een positieve relatie met elkaar, want dat maakt het leven een stuk leuker. We zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en weet je? Dat vind ik eigenlijk best oké.

Liefs, Irene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *