Niet denken, maar doen

Niet denken, maar doen

Lieve mama’s, hoe gaat het met jullie? Heb je ook wel eens dat je nadenkt over of je wel blij bent met de manier waarop je leeft?

Ik zit momenteel in zo’n periode. Een periode waarin ik mezelf de vraag stel: “leef ik zoals ik wil leven?” Even voor de duidelijkheid: ik ben blij met m’n leven. Ik hou van m’n man en kinderen en ik ben trots op hoe wij als gezin met elkaar samenleven. Toch merkte ik dat er iets aan me knaagde en vandaag besefte ik me dat ik daarin ook tegen m’n autisme aanloop.

Mensen met autisme hebben de neiging om vooral in de denkfase te blijven hangen en hebben moeite met overgaan tot daadwerkelijke actie. Ook als ze iets graag willen. Vaak wordt namelijk gezegd: “als je iets echt graag wilt, doe je het wel.” Dat werkt met autisme toch net even wat anders en dat is waar ik nu tegenaan loop. Zo wil ik heel graag meer naar buiten en gezonder en natuurlijker leven, maar ik merk dat ik blijf hangen in nadenken daarover in plaats van dat ik overga tot actie.

Die bewustwording is de eerste stap in mijn proces. Ondertussen heb ik heus wel genoeg erover nagedacht. Het wordt nu dus echt tijd voor actie. In dit geval ga ik mijn wens opdelen in kleine stapjes en opschrijven. Dat houdt het overzichtelijk. Dus wordt vervolgd….

Herken jij het blijven hangen in ‘nadenken over’?

Lieve groet, Irene

Eén gedachte over “ Niet denken, maar doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *