Goed zorgen voor jezelf maakt je een leukere moeder

Goed zorgen voor jezelf maakt je een leukere moeder

Lieve moeder, jij mag van je schuldgevoel af. Goed voor jezelf zorgen is niet egoïstisch. Je hebt het nodig. Juist doordat je goed voor jezelf zorgt, zorg je indirect ook goed voor je kinderen. Als jij je namelijk goed voelt, heb je meer energie en aandacht voor je kinderen.

Dus mag je af van het schuldgevoel als jij even een momentje voor jezelf nodig hebt. Neem dat moment. Neem die pauze. Zodat je daarna er weer echt voor je kind kunt zijn ipv van dat je maar half je aandacht geeft. Ik ben een leukere moeder geworden juist doordat ik goed voor mezelf heb leren zorgen.

Ik weet dat dit misschien heel moeilijk is. Zeker in het begin. Maar lieve moeder, weet je? Je bent het waard om goed voor te zorgen. Om jezelf lief te hebben en verantwoordelijkheid te nemen voor wat jij nodig hebt. Daar heeft je kind uiteindelijk ook veel meer aan.

Goed voor jezelf zorgen is zo belangrijk voor jou als moeder. Het is meer dan tijd geven aan jezelf en pauze momentjes creëren. Het is ook goed voor jezelf zorgen op het gebied van beweging, voeding, je hobby doen. Zorg jij al goed voor jezelf? Of zijn er gebieden waaraan je nog wat meer aandacht zou mogen besteden? Het is goed om daar af en toe eens bij stil te staan, zodat je niet jezelf voorbij loopt, maar dat je binnen je grenzen blijft.

Als jij goed in je vel zit, ben je een leukere moeder voor je kinderen. Goed voor jezelf zorgen heeft effect op hoe jij moeder bent. Niet goed voor jezelf zorgen dus ook. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen.

Op welk gebied zou jij beter voor jezelf mogen zorgen? En herken je het schuldgevoel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *