Neem jij genoeg tijd voor jezelf?

Neem jij genoeg tijd voor jezelf?

Tijd nemen voor jezelf. Het lijkt soms een hele opgave. Voor je het weet, is de dag weer voorbij en heb je weer geen tijd gehad voor jezelf. Herken je dit? Lees dan voor al even verder…

Als je een gezin hebt, is er eigenlijk altijd wel wat te doen. Als je echt wilt, zou je de hele dag bezig kunnen zijn. Maar het gevaar is dat je dan jezelf constant voorbij loopt. Waarschijnlijk zul je dat herkennen. Tijd voor jezelf is vaak het eerste dat sneuvelt op een drukke dag, maar de waarde van tijd nemen voor jezelf wordt vaak onderschat. Het is juist zo belangrijk!

Ik zeg ook tijd nemen voor jezelf. Ik zeg dat niet voor niks. Tijd hebben we allemaal. Alleen is het aan ons de keuze hoe we deze tijd besteden en vaak denken we daarbij als laatste aan onszelf. Terwijl ik juist grote voorstander ben van eerst tijd inplannen voor jezelf en de rest eromheen bouwen.

Ok, sommige afspraken staan vast. Daar kun je soms niet zoveel aan doen, maar voor de rest hebben we veel zelf in de hand. Waarom kiezen we dan toch vaak als laatste voor onszelf? Waarom cijfer je jezelf zo makkelijk weg? Waarom gun jij jezelf niet die pauze momenten? Ik den dat een groot deel te maken heeft met ons zelfbeeld. Hoe kijk jij naar jezelf? Gun je jezelf de tijd, liefde en aandacht die je ook aan je kinderen en de mensen om je heen geeft? Vind je het jezelf waard? Ik denk dat het goed is om hier eens bij stil te staan en eerlijk antwoord op te geven voor jezelf als je struggelt met tijd nemen voor jezelf. Kom je tot de conclusie dat je zelfbeeld misschien wat aan de lage kant is? Dat is niet erg, maar dan mag je daar wel mee aan de slag gaan, want ook jij bent jouw tijd en aandacht waard.

Mocht je hier vragen over hebben of hulp bij kunnen gebruiken? Stuur me dan eens een berichtje. Ik help je graag op weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *