Help! Roosterwijzigingen…

Help! Roosterwijzigingen…

Roosterwijzigingen. Word jij daar ook helemaal gek van? Moeder zijn van een kind op de middelbare school is leuk hoor, maar die roosterwijzigingen elke keer! Elke periode (4 per jaar) een nieuw rooster. Een toetsweek met een toetsrooster. Een minirooster als er rapportvergaderingen zijn. Elke paar weken is het weer omschakelen.

‘Ik heb daar geen last van hoor’, zegt zoonlief. Nee, hij niet, maar mijn autistische hoofd vindt het toch echt minder leuk. Hoe ga ik hier dan toch zo goed mogelijk mee om?

Het antwoord is: goed plannen. Als het einde van een periode in zicht komt, schrijven we het rooster voor de toetsweek zodra die bekend is in de familie agenda. Het minirooster wat erop volgt schrijven we ook op en de roosterwijzigingen die de nieuwe periode aanduiden ook.

Door het op te schijven maak je het inzichtelijk en zo bereid ik me vast voor op de komende veranderingen. Lesuren uitval waardoor zoonlief ineens eerder voor de deur staat, is helaas niet in te plannen, maar op veel kun je je voorbereiden. Door het op te schrijven. Zodat je het voor jezelf inzichtelijk en overzichtelijk maakt. Dat zorgt voor meer rust.

Hoe ga jij om met roosterwijzigingen, studiedagen en extra vrije dagen op school? Kun je makkelijk schakelen of heb je daar misschien toch moeite mee?

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, bril en close-up

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *