Als je kind ziek is

Als je kind ziek is

Als je kind ziek is.

Een ziek kind kan je planning enorm in de war schoppen. Dat is voor jou als moeder niet altijd makkelijk. Zeker als je ook nog eens autisme hebt. Je structuur en de planning die je had, wordt ineens omver geblazen. Je moet omschakelen en dat vraagt ook het een en ander van jou. Hoe ga je hiermee om?

Als dit bij ons gebeurde, dan kon ik daar helemaal door van slag raken. Ik kon m’n draai voor de rest van de dag dan vaak niet meer vinden en kon mezelf daardoor ook lamlendig gaan voelen.

Tot ik er op een andere manier mee om leerde gaan. Op een mindfulle manier. Het kind kan er niks aan doen dat het ziek is. En als moeder wil je er dan natuurlijk voor je kind zijn. Maar als mijn planning in de war wordt geschopt, dan heeft mijn autistische hoofd tijd nodig om te kunnen omschakelen.

Het enige wat je kunt doen als je kind ziek blijkt te zijn is de situatie te accepteren zoals die is. In zulke situaties mag je leren loslaten. Ik haal een paar keer diep adem en pas m’n planning aan. Ik kijk wat er echt gedaan moet worden en de rest laat ik los.

Waar ik wel voor zorg is dat ik momenten van rust heb om de extra druk en prikkels van een ziek kind thuis te compenseren. En zo hou ik de dag en mezelf toch nog in balans.

Hoe reageer jij als je kind ineens ziek is? Wat doe jij dan? Of heb je hierin nog iets te leren?

Lieve groet, Irene

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, slapen en close-up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *