Een dag waarin je niks hoeft

Een dag waarin je niks hoeft

Wat fijn zo’n dag als vandaag waarin ik niks hoef. Ik had het nodig na de hectische Sintperiode. Ik merkte het aan alles, maar vooral aan m’n hoofd.

M’n hoofd zat vol. Overvol. Er kon niks meer bij. Dus begon ik dingen te vergeten. Kon ik niet goed meer nadenken. Wist ik niet zo goed meer wat ik moest doen.

Zo’n dag als vandaag doet wonderen. Niks hoeven en gewoon zijn, brengt me rust. Door die rust ontstaat er ook weer ruimte in m’n hoofd. Ruimte om na te denken.

Ik schrijf veel in m’n dagboek vandaag. De gedachten die stromen in m’n hoofd zet ik op papier. Het helpt de boel daarboven te legen en dat is fijn. Het zet me aan tot reflectie, maar ook tot nadenken over wat ik het komende jaar wil. Wat m’n doelen zijn.

Alles schrijf ik op, zodat ik het vervolgens kan laten bezinken. Ik hoef nu niet alle antwoorden te vinden. Ze zullen naar me toe komen als ik daar klaar voor ben.

Voor vandaag hou ik me rustig. Ik hoef niks. Ik hoef alleen te zijn.

Voor jou geldt dat net zo. Als jouw hoofd vol zit, neem dan de tijd om weer tot jezelf te komen. Plan een dag waarop je even niks hoeft. Laat los wat je denkt te moeten. Het hoeft niet nu. Wat als je alleen maar hoeft te zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *