Dankbaar voor mijn diagnose

Dankbaar voor mijn diagnose

Wakker worden na een intensieve dag.

Gisteren was er een sportdag op m’n werk georganiseerd. Een dag met verschillende bso locaties, dus heel veel kinderen en begeleiders en 12 spellen. Niet echt een dag waarvan ik zeg “dat is iets voor mij”. Nee, ik keek op tegen de onduidelijkheid van tevoren en de hoeveelheid prikkels die op me af zou komen. Ik moest iets doen om mezelf te beschermen.

Dus van tevoren gaf ik het aan bij mijn collega. Dat ik ertegenop zag. Dat ik graag tussendoor dan even uit de drukte wilde als dat kon en misschien ook als we weer terug zouden komen op de eigen locatie. Om weer even de drukte uit m’n hoofd te halen en weer tot mezelf te komen.

Er was begrip voor. Dus tijdens de lunchpauze kon ik er even tussenuit en ook toen we na het sportgebeuren weer terug kwamen op de eigen locatie mocht ik even een blokje om. Dank je wel lieve collega’s voor jullie begrip en dat jullie mij de ruimte gaven even uit de drukte te stappen.

De dag zelf gisteren heb ik goed doorstaan. Mede dankzij mijn collega’s. Ik was bang voor een migraine, maar ging naar huis met nog niet eens een beetje hoofdpijn. Wel hele vermoeide voeten ?

Ik besefte me toen ik naar huis liep, dat ik dit alles te danken had aan mijn diagnose. Door mijn diagnose heb ik veel meer begrip voor mezelf gekregen en heb ik geleerd wat ik nodig heb om goed te kunnen blijven functioneren in een wereld die niet op autisme is ingericht.

Ik ben dankbaar voor m’n diagnose, voor dat labeltje wat ik nu met me mee draag, want het heeft me rust gebracht. De kans om te mogen zijn wie ik ben. En ja, dat is dus iets anders dan anderen, maar zijn we niet allemaal uniek? Leer begrip te hebben voor jezelf, zodat ook anderen begrip kunnen ontwikkelen voor jouw unieke situatie.

Ik wens je een heel mooi weekend. 
Irene ?

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
https://www.facebook.com/rustenbalanscoach/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *