Autisme én Moederschap: het kan!

Autisme én Moederschap: het kan!

Ik ben een geboren moeder (al zeg ik het zelf?). Van kinds af aan al wilde ik moeder worden. Een beroep kon ik nooit bedenken. Moeder zijn is wat ik wilde.

Het #moederschap vind ik één van de mooiste dingen die er zijn. Ik geniet ervan. Ook al is het soms best ingewikkeld.

Ik ben een moeder die vooral moeder op gevoel. In m’n achterhoofd heb ik ook de nodige pedagogische kennis door m’n opleiding, maar ik moeder vooral vanuit mezelf.

Wat ik heel soms nog wel lastig vind, is dat ik niet altijd de moeder kan zijn die ik wil zijn. Dat ik beperkt word door m’n autisme. Door overprikkeling word ik snel moe en dan mis ik soms gewoon de energie om met m’n Kids op pad te gaan en dingen te ondernemen.

Ja, daar kan ik van balen, maar ik heb gelukkig ook geleerd hoe ik dat los kan laten en in perspectief kan zien. Hoe? Door weer in verbinding te komen met mezelf. Door mijn autisme te accepteren voor wat het is. Door mijzelf te accepteren voor wie ik ben. Mindfulness heeft me daar echt bij geholpen, maar natuurlijk heb ik zelf gewoon ook keihard gewerkt om te kunnen staan waar ik nu sta.

Moeder zijn vind ik heerlijk. Je zou het passie kunnen noemen. Ik geniet ervan, maar de combinatie met autisme is niet altijd makkelijk en eenvoudig. Ik zie ook de struggles bij andere moeders. De frustratie. Het verdriet. Het gevoel van gebrek aan erkenning.

Juist daarom ben ik er voor deze moeders. In mijn coachingspraktijk help ik moeders met autisme bij het creëren van meer rust en balans in zichzelf, hun leven en dat van hun gezin. We gaan aan de slag met waar jij als moeder en als vrouw tegenaan loopt en waar jij graag verandering in wilt.

Autisme en moederschap is niet altijd makkelijk. Soms zelfs best knap ingewikkeld. Maar je kunt leren daar op een andere manier mee om te gaan. Een manier die beter aansluit bij wie jij bent en wat jij nodig hebt. Zodat er weer rust ontstaat.

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Stuur me gerust een pb voor meer informatie of reageer hieronder dit bericht. Want ook jij verdient een mooi leven waarin je kunt genieten van het moederschap.

Irene ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *