De Chakra’s en balans – Sacraal chakra

De Chakra’s en balans – Sacraal chakra

Rust en balans creëren in jezelf heeft ook alles te maken met je energiebalans. Als je namelijk weinig tot geen energie meer hebt, zal je je al snel uit balans voelen. Waar we in dat geval vaak niet aan denken, is dat de oorzaak van minder energie ook kan liggen in een onbalans in je chakra’s.

Als je niet helemaal lekker in je vel zit, kan het zijn dat (één van) je chakra’s uit balans zijn. De komende weken zal ik je daarom meer inzicht geven in de 7 hoofdchakra’s en hoe je die kunt inzetten om rust en balans in jezelf te vinden en creëren.

Gerelateerde afbeelding

Vandaag vertel ik je over het Sacraal chakra. Dit tweede chakra ligt ter hoogte van het heiligbeen, daar waar de organen liggen die nieuw leven kunnen scheppen. Het is het gebied van de emoties. Dit chakra belichaamt het recht om te voelen en te scheppen en het stuurt onze dromen en fantasieën aan. Het element dat bij dit chakra hoort, is Water. De kleur van het sacraal chakra is oranje. Oranje kan helpen bij het uiten van gevoelens en om je creativiteit te laten stromen. Het is ook een sensuele kleur.

Wanneer dit chakra in balans is, ben je gevoelig, intuïtief en creatief. Je voelt je vrij en gaat zelfverzekerd door het leven. Je bent moedig en assertief. Je kent je krachten en talenten. Je leeft je leven met passie en kan genieten van alle dingen die je vreugde brengen.

Wanneer dit chakra uit balans is, heb je een laag zelfbeeld, ben je overgevoelig en onrustig. Je hebt moeite om met de stroom mee te gaan, om je grenzen te bewaken. Je kunt zelfs een beetje depressief worden. Ook hardheid, agressie, wreedheid kunnen duiden op een onbalans in dit chakra.

Wat je kunt doen om dit chakra te healen, weer in balans te brengen, is mediteren op het gevoel in je onderbuik met de affirmatie: “Ik vertrouw op mijn gevoel.” Hierbij kun je een steen vasthouden of tegen het chakra aanhouden tijdens de meditatie. Een steen passend bij dit chakra is bijvoorbeeld carneool of tangerine kwarts.

Ook kun je op je rug gaan liggen en een gereinigde steen, zoals bijvoorbeeld carneool, op je chakra legen en zo 10 minuten blijven liggen. Dit brengt je chakra weer in balans.

Wanneer een chakra erg verstoord is, zal je waarschijnlijk meerdere malen het chakra moeten healen. Bijvoorbeeld een week lang elke dag.

Heb je vragen? Stuur me dan gerust een berichtje via email of Facebook

Lieve groet, Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: