De chakra’s en balans – wortelchakra

De chakra’s en balans – wortelchakra

Rust en balans creëren in jezelf heeft ook alles te maken met je energiebalans. Als je namelijk weinig tot geen energie meer hebt, zal je je al snel uit balans voelen. Waar we in dat geval vaak niet aan denken, is dat de oorzaak van minder energie ook kan liggen in een onbalans in je chakra’s.

Als je niet helemaal lekker in je vel zit, kan het zijn dat (één van) je chakra’s uit balans zijn. De komende weken zal ik je daarom meer inzicht geven in de 7 hoofdchakra’s en hoe je die kunt inzetten om rust en balans in jezelf te vinden en creëren.

Afbeeldingsresultaat voor wortelchakra

Vandaag beginnen we met het wortelchakra. Dit is het eerste chakra. Het bevindt zich onderaan de ruggengraat bij het stuitje. Het wortelchakra staat voor de aarde en draagt warmte, passie, kracht, energie, verlangen en liefde in zich. De kleur die bij dit chakra hoort, is rood. Rood helpt je aarden. Het helpt je veilig en thuis te voelen.

Het chakra staat symbool voor het recht om te bestaan, om er te zijn. Als de energie hier vrij kan stromen, weet je tot in het diepst van je ziel dat je er mag zijn. Dan voel je je veilig en stabiel en ben je goed geaard.

Wanneer dit chakra in balans is, ben je: actief, onafhankelijk, heb je een gevoel van basiszekerheid, spontaan leiderschap.

Wanneer dit chakra uit balans is, voel je: ongeduld, angst voor vernietiging, doodswens, ben je oversekst of impotent, wraakzuchtig, gewelddadig, boos, hyperactief, manipulatief, impulsief. Disbalans van dit chakra kan zich ook uiten in chronische vermoeidheid, besluiteloosheid of financiële problemen.

Als je merkt of voelt dat jouw wortelchakra uit balans is dan kan je deze weer in balans brengen. Dit kan je doen met behulp van kristallen. Leg daarvoor een (gereinigd) passend kristal, zoals agaat of granaat, op je wortelchakra en blijf zo 10 minuten liggen. Een andere manier is mediteren op het gevoel in je stuitje met de affirmatie: “Ik ben veilig en geaard”. Je kunt hierbij het kristal ook in je hand houden of tegen je chakra houden.

Heb je vragen? Stuur me dan gerust een berichtje via email of Facebook

Lieve groet, Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: