Op zoek naar verbinding

Op zoek naar verbinding

Wanneer je je wilt verbinden met de ander, zal je je eerst moeten verbinden met jezelf. En juist die verbinding was ik even kwijtgeraakt. Door verschillende oorzaken die als prikkels op me af kwamen, raakte ik het spoor bijster. Als er van alles op me afkomt, is het voor mij als autiste niet zo makkelijk om het overzicht te bewaren en soms raak ik dan het spoor bijster. Zo dus ook dit keer. Gelukkig heb ik dan een lieve man bij wie ik kan uithuilen en die me weer op het juiste pad zet. En dat juiste pad, dat ben ik zelf.

Terug naar m’n passie moest ik. Terug naar m’n hart. Niet luisteren naar al die stemmetjes en afleidingen om me heen die zeggen dat ze de juiste weg voor me zijn. Nee, terug naar wie ik ben en waar ik goed in ben. Weer terug luisteren naar de stem van mijn hart.

Soms is dat best lastig. Dan zijn de geluiden van buitenaf zo hard, dat de stem van je hart er niet bovenuit komt. Dan wordt het overschreeuwd door gedachten. Dan heb je iemand nodig die je weer even op het juiste pad zet. Die je zegt, dat jij goed bent zoals je bent. Dat je al die afleidingen niet nodig hebt. Dat jij gewoon jouw pad mag volgen.

Dat had ik even nodig vandaag, want ik was het spoor even bijster. Nu ik weer op mijn pad sta, kan ik me weer verbinden met mezelf. Dat voelt een stuk fijner. Het geeft veel meer rust en het brengt me in balans. Door me te verbinden met mezelf kan ik vervolgens me verbinden met de ander. Dát is namelijk wat ik graag wil en wat als autiste soms nog best een uitdaging is, me verbinden met de ander. Maar ik voel dat verlangen in me branden, want ik wil helpen. Ik wil jouw helpen het geluk en de rust in jezelf te vinden, zodat je het leven kan creëren dat helemaal bij jou past. Dát is mijn passie. De ander helpen. Inzicht geven. Handvatten aanreiken. Hoe ik dat doe? Door me te verbinden, want alleen door verbinding kun je de ander geven wat hij nodig heeft.

Lieve groet, Irene

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: