Het geheim om dit jaar tot een succes te maken

Het geheim om dit jaar tot een succes te maken

Ik las vandaag een artikel van Deepak Chopra waarin het ging over het geheim om dit jaar tot een succes te maken. Dat wil ik hier graag met je delen, want ik denk dat er in dat artikel een goed punt is gemaakt. 

Velen van ons hebben goede voornemens zo aan het begin van het nieuwe jaar en dat is natuurlijk heel mooi, maar de cijfers laten zien dat nog geen 20% van die goede voornemens het overleeft. We starten heel enthousiast, maar kunnen die positieve vibe niet vasthouden. Om eerlijk te zijn: ik ben gestopt met goede voornemens. Ze zijn bij mij gedoemd om te mislukken. Heb ik dan geen plannen? Ja dat wel. Ik heb een heleboel plannen en ideeën voor dit jaar die ik graag wil waarmaken. Goede voornemens alleen heb ik niks aan. Het gaat om de actie die je eraan koppelt. Hoe weet ik nou zeker dat ik die positieve vibe kan vasthouden, zodat ik die plannen ook echt ga uitvoeren? Hoe kan jij jouw dromen voor dit jaar gaan waarmaken? 

Om het beste te halen uit jouw jaar moet je beginnen bij de basis van jouw frustratie en jouw verlangen om te veranderen. En wat ligt er aan die basis? Juist het Zelfoordeel. Het oordeel dat jij over jezelf hebt. Het verstopte stemmetje in jou dat jou continu aan het bekritiseren is. Je bent niet goed genoeg. Je doet niet goed genoeg je best. Bij de een zal dit stemmetje harder roepen dan bij de ander, maar bij iedereen zit dit stemmetje ergens verstopt.

Het fijne is dat je kunt leren dit stemmetje een halt toe te roepen. Dat wordt in het artikel van Deepak Chopra ook duidelijk beschreven. Dit zijn drie tips die je kunt gaan toepassen:

  1. Realiseer je dat het zelfoordeel niet opbjectief is. Het je ego dat zichzelf aanvalt op het niet perfect zijn. Maar weet je, je hoeft die lat voor jezelf helemaal niet zo hoog te leggen. Jij bent goed zoals je bent. Goed is goed genoeg. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn. Je bent op je mooist als je bent wie je diep van binnen bent. Wanneer je oordeelt over jezelf, doe je jezelf tekort. Vaak is het zo dat je jezelf niet goed genoeg vindt, omdat je je spiegelt aan anderen of omdat jou dat (in wat voor vorm dan ook) is verteld. Als je dat stemmetje hoort, weet dan dat het niet van jou is. Het helpt je niet verder, dus je mag heet loslaten.
  2. Het gaat om het moment nu. Als je in het heden bent, in het nu, dan heeft je zelfoordeel geen kans. Dingen of verwachtingen uit het verleden hoef je niet mee te nemen. Wees aanwezig in het moment. Leef mindful. Geniet van hoe het nu is. Het is zo voor een reden. Als iets niet lukt, betekent dat niet dat jij hebt gefaald. Zie het als iets wat jij nog kunt leren. Als je merkt dat het stemmetje in je je naar beneden haalt, kom dan terug in het moment. Haal een paar keer diep adem en weet dat jij goed bent zoals je bent. 
  3. Gebruik affirmaties om je mindset positief te houden. Als je negatieve gedachten hebt, buig die dan om met positieve gedachten. Zeg tegen jezelf: 
  • “Ik heb deze gedachte niet nodig. Ga weg alsjeblieft.”
  • “Ik ben goed zoals ik ben.”
  • “Ik mag nog leren hoe ik dit moet doen.”
  • “Ik mag zijn wie ik diep van binnen ben.”

Het werkt goed om elke dag te starten met intenties en affirmaties, zodat je positief de da kunt beginnen. Wees lief voor jezelf wanneer jij jouw dromen wil waarmaken. Ik weet dat je het kunt als je het echt uit puur verlangen wilt. 

Ga aan de slag met jouw plannen en ideeën. Volg je dromen, want dan vind je rust. Leef open en aanwezig en geniet van wat het leven jou te bieden heeft. 

Ik wens je een prachtig jaar toe!

Lieve groet, Irene

P.S. Hier vind je het originele artikel: https://chopra.com/articles/the-secret-key-to-making-this-new-year-your-best-year-yet 


Ben je al lid van de GRATIS Community? Hier vind je inspiratie voor een mindful leven, is er ruimte om ervaringen te delen en leer ik je graag over hoe je meer rust in jezelf kunt gaan creëren, zodat ook jij het leven kunt gaan leven dat helemaal bij jou past. –> JA, IK WORD LID

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: