Hoe mindful leven voor jou kan werken

Hoe mindful leven voor jou kan werken

Sinds ik me bezig houd met mindful leven is de kwaliteit van mijn leven er echt op vooruit gegaan. Ik ervaar veel meer rust in mezelf en dat zorgt voor een ander perspectief. Ondanks dat ik eerst zo mijn twijfels had over mindfulness, is het juist een van de beste tips die ik heb gekregen.

Had ik twijfels? Ja, ik zal eerlijk toegeven dat ik een beetje sceptisch was. Onterecht, zo blijkt nu voor mij. Dus ik ben om. En ook voor jou kan het werken. Hoe? Dat vertel ik je graag.

Afbeeldingsresultaat voor zen edelstenen

Mindfulness is ontstaan vanuit het boeddhisme en is door de Amerikaan Jon Kabat-Zinn ook bekend geworden in het Westen. Mindfulness wordt vaak als iets zweverigs gezien, maar het is zoveel meer dan dat.

Door mindfulness leer je op een praktische en effectieve manier anders omgaan met stress en spanningen. Super handig als je hooggevoelig bent of (hoogfunctionerend) autisme hebt. Als je mindfulness technieken gaat toepassen in je (dagelijks) leven wordt het makkelijker om rustig en helder te blijven in moeilijke stressvolle situaties. Het maakt het leven makkelijker te behappen. Je leert veel beter omgaan met prikkels. Het heeft in mijn leven, en vooral ook in mijzelf, rust gebracht.

Mindfulness is onderdeel van mijn leven geworden. Natuurlijk leer ik ook nog steeds bij. Dat vind ik ook het mooie, dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Ik heb de keuze gemaakt om mindful te gaan leven en daardoor ben ik veel beter in staat om mijn (dagelijks) leven in balans te houden. Nu ik veel beter met het leven kan omgaan, kan ik nu ook mijn leven zo indelen dat het bij mij past. Dat is niet alleen een voordeel voor mij, maar ook voor mijn gezin. Omdat ik beter in mijn vel zit, kan ik ook beter voor mijn gezin zorgen en heb ik energie om iets leuks te doen met de kinderen.

Mindful leven is niet heel moeilijk. Je moet er wel een knop voor omzetten. Laat je je leiden door de hectiek van de wereld waarin we leven of kies je voor je eigen ritme? Je zult waarschijnlijk net als ik je huidige leven moeten aanpassen. Dat hoeft natuurlijk niet in één keer. Dat moet je denk ik ook niet willen. Je kan wel elke keer iets nieuws toevoegen of iets ouds vervangen. Het is belangrijk jezelf daarvoor de tijd te gunnen en jezelf de ruimte te geven

Mindfulness is zoveel méér dan op een yogamatje mediteren en ik wil graag laten zien dat het voor iedereen toegankelijk is. Je kunt namelijk op je eigen manier mindful leven. Het is juist heel waardevol voor degenen die hooggevoelig zijn of die autisme hebben. Mindfulness is een prachtige tool om rust in jezelf te vinden en te creëren. Het is het open en bewust aanwezig zijn in het hier en nu. Te leren dat wat jij voelt en ervaart oké is, er mag zijn, maar dat je ook mag loslaten. 

Daarnaast is het je openen voor wat zich in jou afspeelt. Leren luisteren naar de stem van je hart in plaats van naar het stemmetje in je hoofd. Hierdoor leer je beter je eigen grenzen kennen en bewaken en dat is zo belangrijk. 

In mijn workshop Mindful fotograferen laat ik je graag een stukje rust ervaren, zodat je even uit de drukte kunt stappen. Je kunt je hier alvast aanmelden.

Als je rust vindt in jezelf, kun je het leven gaan creëren dat bij jou past.

Lieve groet, Irene


P.S. Ben jij al lid van de Community? Meld je vandaag nog aan voor meer tips en inspiratie –> JA, ik meld me aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: