Waarom ruimte creëren voor jezelf je helpt een betere moeder te zijn

Waarom ruimte creëren voor jezelf je helpt een betere moeder te zijn

Het moederschap vind ik een van de mooiste dingen die er zijn, maar het kan ook heel overweldigend voelen. Je hebt een verantwoordelijkheid te dragen. Je moet zorgen, luisteren, helpen, advies geven, loslaten, motiveren, inspireren, problemen oplossen en ga zo maar door. Het is niet niks. Elke fase brengt ook weer nieuwe dingen met zich mee. Voor mij is het moederschap niet persé makkelijker nu de kinderen ouder worden. Wel anders.

Als het goed is, groei je met het moederschap en je kinderen mee. Niet alleen je kinderen ontwikkelen zich, maar jij als moeder ook. Dat is goed, maar ook dat is misschien niet altijd even makkelijk.

Hoe mooi ik het moederschap nu vind, hoe ik er nu van kan genieten, zo anders vond ik het een aantal jaar geleden. In mijn burn-out periode kon ik helemaal niet genieten van m’n kinderen en het moederschap. Het was te veel. Te zwaar. Ik stond op standje overleven. Als ik nu aan die periode terug denk, voel ik me nog steeds emotioneel worden. Want hoe zonde is het als je als moeder niet van en met je kinderen kunt genieten? Ik werd opgeslokt door alles om me heen en vroeg me af: is dit het nou?

Die periode heb ik nu gelukkig achter me gelaten. Ik heb een heel nieuw leven opgebouwd en ik weet nu hoe belangrijk het is om als moeder jezelf niet te vergeten. Je bent namelijk niet alleen moeder. Je bent ook vrouw. Een vrouw met passies, dromen, ambities. Een vrouw die het verdiend om gelukkig te zijn en het leven te leiden waarvan ze gaat stralen. Want als je namelijk het leven hebt waarin je straalt en gelukkig bent, dan kun je ook beter voor je gezin zorgen. Dan ben je een leukere moeder en partner.

Laat je als moeder dus niet opslokken door alles wat het moederschap met zich mee brengt, maar zorg ook goed voor jezelf. Creëer de ruimte die jij nodig hebt om te groeien en te stralen. Daar moet je misschien even een knop voor omzetten, even een drempel over, want je wilt je gezin niet tekort doen. Maar juist doordat je die ruimte voor jezelf gaat creëren, zal je beter in staat zijn er voor je gezin te zijn.

Ga je droomleven creëren, neem je gezin daarin mee. Als jij gelukkig bent, zijn zij dat ook en daarnaast zal je een inspiratie zijn voor je kinderen en de mensen om je heen. Begin klein en bouw stap voor stap steeds verder aan het leven dat jij voor ogen hebt, dat belangrijk voor jou is en niet alleen voor jou, maar door jou ook voor je kinderen. Geef je passie een plek in jouw leven en geef aandacht aan de vrouw die je bent. Het zal je leven verrijken en als jij je goed voelt, leg je een stevige basis voor je gezin.

Hoe ga jij meer ruimte creëren voor jezelf? Welke stappen kun jij daarin gaan zetten? Mocht je daarbij wel wat hulp kunnen gebruiken, neem dan gerust contact met me op.

Lieve groet, Irene


  • Ben je al lid van de gratis Community voor tips en inspiratie? Word HIER gratis lid.
  • Wil jij ook aan de slag met het creëren van jouw droomleven? Neem dan vrijblijvend contact met me op: inspiredbylove@tele2.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: