Het juiste antwoord zit al in je

Het juiste antwoord zit al in je

En toen was ik weer terug bij het begin, namelijk bij mezelf….

Ik heb rondgedoold in de wereld van het zoeken naar de ideale klant, het juiste aanbod en wat ik nou eigenlijk wilde. Een aantal wegen ben ik ingeslagen, maar telkens kwam ik terug. Dus nu ben ik weer terug bij het begin. Bij waar ik begonnen was. Bij mezelf.

Mijn hoofd zat zo vol ideeën. Hoe vind je dan de juiste focus? Eigenlijk was dat helemaal niet zo moeilijk. Ik was te hard op zoek. Te veel aan het overdenken. Ik was van mijn eigen pad afgeraakt. Daardoor gin ik voorbij aan iets heel belangrijks, namelijk: de stem van binnen. De gedachten in mijn hoofd overschreeuwden de stem van binnen, van m’n intuïtie, van m’n hart. Zo stom! Denk ik nu, maar ook bij mij gebeurt dat soms dus wel eens.

Practice what you preach. Deze uitdrukking ken je vast wel en hij is natuurlijk ook gewoon waar. Vind ik tenminste en daarom ben ik weer teruggegaan naar dat stemmetje van binnen. Ik werd stil en luisterde. Weet je wat er toen gebeurde? Ik vond de antwoorden waarnaar ik op zoek was. Waren dat de antwoorden die ik had verwacht? Nee, niet bepaald. Eerlijk gezegd waren het juist de antwoorden waartegen ik me steeds verzette. Omdat ik me ertegen verzette was ik opnieuw op zoek gegaan en gaan dwalen. Nu was ik dus weer terug bij af. Waarom ik de weerstand voelde die ik voelde, weet ik eigenlijk niet zo goed. Misschien omdat het te dichtbij kwam. Omdat ik de doelgroep zo goed voelde. Omdat het gevoelens opriep die ik achter me had gelaten.

Dit keer kon ik de antwoorden die ik ontving van m’n intuïtie, m’n hart, niet negeren. If you follow your heart you can’t go wrong, heb ik ooit eens geschreven. Daar geloof ik nog steeds in. Vind ik het spannend om in deze mijn hart te volgen? Ja zeker, want het raakt me. En juist dát maakt dat het precies voor mij bedoeld is of dat ik bedoeld ben hiervoor. Het is maar hoe je het bekijkt. Zo kan ik inspiratie putten uit mijn ervaringen en anderen inspireren en dat is wat ik wil.

Zit jij ook wel eens te veel in je hoofd? Voel je twijfels over iets? Kom je ergens niet goed uit? Ga dan eens terug naar dat stemmetje van binnen. Word stil en luister. Het juiste antwoord zit daar verscholen. Dat ervaar ik keer op keer. Dat leer ik mijn kinderen en dat zeg ik nu ook tegen jou. Blijf bij jezelf. Durf keuzes te maken vanuit je hart. Dan weet je dat je goed zit. Het antwoord zit al in je. Het is aan jou om daar ook iets mee te doen.

Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan gerust contact met me op.

Lieve groet, Irene


  • Ben je al lid van de gratis Community voor tips en inspiratie? Word HIER gratis lid.
  • Wil jij ook aan de slag met het creëren van jouw droomleven? Neem dan vrijblijvend contact met me op: inspiredbylove@tele2.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: