Waarom het belangrijk is om te weten wat je graag doet

Waarom het belangrijk is om te weten wat je graag doet

Afbeeldingsresultaat voor do what you loveWat doe jij graag en waarom is het belangrijk om dat te weten? Nou, dat is niet zo moeilijk. Als je weet wat je graag doet, kun je dat vaker doen of meer doen. Als je meer dingen doet die je leuk vindt, voel je je gelukkiger. Makkelijk toch? Of misschien toch niet zo eenvoudig als het lijkt?

Eerst moet je erachter komen wat je nou eigenlijk echt leuk vindt. Voor sommigen zal dat misschien heel duidelijk zijn, maar anderen kunnen daar meer moeite mee hebben. Wat vind je nou echt leuk om te doen? Waar word je blij van? Wanneer raak je helemaal in de flow als je dat doet? Wat nou als je niet goed weet wat datgene is? Wat nou als je een druk bezet leven hebt en dus helemaal een tijd om vaker te doen wat je leuk vindt?

Ken je de zin: “Do more of what you love to do”? Ik vind het een fantastische uitspraak en ik geloof er ook in. We zouden inderdaad meer moeten doen van datgene waar we blij van worden. Daar word je echt gelukkiger van. Maar voor veel mensen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Waarom? Ik denk dat tijd hier een grote rol in speelt. We creëren ons leven vaak niet rondom wat we leuk vinden om te doen, maar rondom wat we moeten doen (of wat we denken dat we moeten doen). Ga maar eens na. Vaak doen we de dingen die we leuk vinden om te doen in onze vrije tijd, na al de dingen die gedaan moesten worden. Wat nou als we dat eens zouden omdraaien? Wat als je meer tijd zou vrij maken voor de dingen waar je blij van wordt? Die je leuk vindt om te doen? De dingen die belangrijk voor je zijn? Wat als je juist die dingen op je prioriteitenlijstje zou zetten? Wat zou dat met je doen? Zou je daar niet gelukkiger van worden?

Ik denk van wel. Of eigenlijk kan ik beter zeggen: ik weet zeker van wel, want dat is hoe ik tegenwoordig leef. Natuurlijk zijn er best zaken die gedaan ‘moeten’ worden, maar soms kan dat ook best anders ingedeeld of aangepakt worden. Het is maar net hoe je erin staat. Hoe je erin staat, kan echt het verschil maken. Soms gaat het ook maar om kleine keuzes die je hebt. Zoals als bij mij laatst. Het was zondag en mooi weer. De kinderen waren niet thuis en ik had de keuze tussen lekker op het balkon zitten met een wijntje en een boek óf de was doen en bedden opmaken. Van dat laatste word ik niet persé blij en gelukkig. Van lekker genieten op het balkon van het mooie weer en de rust daarentegen wel. En dat is waar ik dus voor gekozen heb. Niet voor wat er ‘moest’ gebeuren, maar van genieten van het moment. De was kwam in dit geval later. Toen de zon onder was. Ik koos ervoor om te doen waar ik blij van werd en ik was dankbaar voor dat moment.

Dus, ik wil je vragen, waar word jij blij van? Wat vind jij super leuk om te doen? En ben je bereid daar tijd voor vrij te maken, zodat je kunt genieten van het geluksgevoel dat dat met zich meebrengt? Ben je er klaar voor om meer geluk in je leven binnen te laten?

Lieve groet, Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: