Hoe werken vanuit verbinding je helpt groeien

Hoe werken vanuit verbinding je helpt groeien

Werken vanuit verbinding.

Deze week ben ik een challenge op facebook aan het volgen. Een challenge waar ik met enig scepticisme ben ingestapt, maar wel met een open houding. Ik werd getriggerd om mee te doen door de zin: werken vanuit verbinding. Eigenlijk ging het om netwerken vanuit verbinding geloof ik, maar ik heb hem voor mezelf vertaald naar werken vanuit verbinding. Nu, na een aantal dagen komt die zin pas echt binnen en kan ik het echt voelen. Ik wist het altijd al wel en ik werkte op zich ook al wel op die manier, maar toch heeft er de afgelopen dagen een shift bij mij, in mij, plaatsgevonden. Daar ben ik blij mee.

Je bedrijf opbouwen is, vind ik, hard werken, maar het fijne is dat ik het vol passie en overgave doe waardoor het niet als werken voelt. Wanneer de basis van je bedrijf staat, zal je een manier moeten vinden om er ook daadwerkelijk inkomen mee te genereren, want zeg nou zelf, een bedrijf zonder inkomsten is geen bedrijf maar een hobby. Dat is niet wat je wilt. Je hebt je eigen bedrijf, omdat je er geld mee wilt verdienen, zodat je je dromen waar kunt maken. Wat die dromen dan ook moge zijn.

Klanten komen niet zomaar naar je toe. Klanten kiezen jouw bedrijf niet uit alleen vanwege de diensten of producten. Nee, klanten kiezen voor jouw bedrijf vanwege JOU. Ze willen een klik voelen. Ze willen zich op hun gemak voelen. Ze willen het vertrouwen voelen dat jij ze echt kunt helpen. Dat jij dé oplossing hebt voor de uitdaging waar zij tegenaan lopen. De enige manier om dat te kunnen, om de juiste klanten aan te trekken voor jou, zodat jij met jouw bedrijf kunt groeien, is: werken vanuit verbinding.

Werken vanuit verbinding is in mijn ogen tweeledig. Namelijk werken vanuit verbinding met de ander én werken vanuit verbinding met jezelf. Juist dat laatste hoor ik nog weinig terug als het gaat over werken vanuit verbinding. Ik hoor het in ieder geval nog niet zo specifiek terug, maar ik denk dat het zeker wel zo specifiek genoemd mag worden.

Werken vanuit verbinding met de ander is heel belangrijk. Dat creëert het vertrouwen. Zo kun je een band gaan opbouwen. Door te werken vanuit verbinding met de ander leg je de focus bij de ander. Niet bij jou. Het gaat om de ander. De ander mag gehoord worden. Je luistert naar wat hij te vertellen heeft, waar bij hem de uitdaging ligt en je gaat vervolgens aan de slag met hoe jij diegene kunt helpen. Niet vanuit jou en wat jij nodig hebt, maar vanuit de ander en wat die nodig heeft. Het is een erkenning naar de ander. Dat die er mag zijn en dat zijn verhaal gehoord wordt. Hoe mooi is dat, als je je echt kunt verbinden met de ander? Dat maakt de ‘klik’ veel persoonlijker. Dan ga je werken vanuit het hart en niet vanuit jouw behoefte om geld te verdienen. Die insteek is heel anders en dat is wat je dan ook zult gaan uitstralen en aantrekken.

Werken vanuit verbinding met jezelf is minstens zo belangrijk. Als jij niet in verbinding staat met jezelf, hoe kun je je dan verbinden met de ander? Als jij niet weet wie jij bent en waar jouw kracht ligt, hoe kun je dan de ander helpen? Zorg dus dat je in verbinding staat met jezelf. Weet wie jij bent, wat je belangrijk vindt en waar jouw kracht ligt, want daarmee kun je de ander helpen en dus een inkomen gaan opbouwen. Werk vanuit verbinding met jezelf om te kunnen werken vanuit verbinding met de ander. Dat is waar het voor mij om draait en wat jou ook zeker gaat helpen bij het groeien van jouw bedrijf en dat niet alleen. Je groeit ook als persoon.

Hoe kun jij nog meer werken vanuit verbinding? Wat heb je daar eventueel voor nodig? Ga daar vooral mee aan de slag en vraag om hulp als je er zelf niet goed uitkomt.

Ook jij bent het waard je dromen te leven, dus Make it Happen!

Lieve groet, Irene

  • Ben jij al lid van de Community? In de Community deel ik inspiratie en tips om 100% JEZELF te zijn en om een succesvolle start te maken met jouw bedrijf waarin jij 100% jezelf kunt zijn. Nog geen lid? Word HIER gratis lid!
  • In mijn gratis e-book “Make it Happen” leer ik jou wat jij kunt doen om jouw dromen waar te maken. Vraag hem HIER gratis aan.
  • Wil je graag persoonlijke begeleiding om te kunnen groeien met jouw droom? Om de stappen te gaan zetten die nodig zijn om te groeien? Neem dan contact met me op of volg mijn online programma Create Your Dreamlife, 1-op-1 coaching of één van de workshops.

Eén gedachte over “Hoe werken vanuit verbinding je helpt groeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: