Home

Home

Loop jij ook vaak tegen je autisme aan in het moederschap? Ben je vaak moe en raak je snel overprikkeld? Heb je daardoor wel eens het gevoel dat je tekortschiet?

In gesprekken die ik heb met veel moeders die autisme hebben, komt elke keer weer naar voren dat zij aanlopen tegen die constante vermoeidheid door overprikkeling en druk. Ze komen niet toe aan zichzelf, waardoor hun batterij langzaam maar zeker leegloopt.

Graag help ik jou om meer rust en balans in je leven te creëren. Als moeder met autisme weet ik uit ervaring dat de combinatie tussen moederschap en autisme lastig kan zijn. Zwaar zelfs.

  • Je loopt jezelf makkelijk voorbij.
  • Een gezin runnen vraagt veel van je en kost je veel energie.
  • Je eigen grenzen aanvoelen om vervolgens ook aan te geven en te bewaken kan echt een obstakel zijn.
  • Je ervaart weinig begrip en/of ondersteuning vanuit je omgeving, omdat ze je situatie niet goed begrijpen.
  • Onverwachte situaties kunnen je van slag brengen en door de vele taken kun je het overzicht verliezen.

En dit zijn dan slechts een paar punten waar je als moeder met autisme tegenaan kunt lopen.

Hoe zou het zijn als jij vanaf nu volledig je leven zou bepalen? Als je gaat leven zoals jij graag wilt? Als je goed met je autisme leert omgaan, op tijd stress-signalen signaleert en je voldoende rust neemt, zodat je jezelf niet steeds voorbij loopt? Zou het niet fijn zijn als je wat meer rust kunt creëren, zodat je meer in balans bent en ook je dagelijks leven meer in balans is?

Daar help ik je graag bij, want als moeder mag ook jij van jouw leven en het moederschap genieten. Als je leert om (weer) in verbinding te komen met jezelf, zul je leren hoe je jezelf hierin het beste staande houdt. Dus wil je ook:

  • beter voelen waar jouw grenzen liggen;
  • leren hoe je jouw grenzen kunt aangeven en bewaken;
  • leren hoe je meer rust en balans kunt creëren, zodat je jezelf niet constant voorbijloopt.

Hoe meer je leert leven binnen de grenzen van jouw kunnen, hoe meer balans er kan ontstaan waardoor je rust creëert. Je zult jezelf en je autisme steeds beter leren kennen en leren hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Daardoor ga je een leven creëren dat past bij jou en jouw kunnen en bij jouw gezin. Autisme en moederschap is dan misschien niet altijd een makkelijke combinatie, maar je kunt leren hoe jij je hierin het beste staande kunt houden.

Mama in Balans is een coachpraktijk voor gemotiveerde moeders met en zonder autisme en die graag meer rust willen in zichzelf en/of hun dagelijks leven. Die goed willen leren omgaan met hun autisme, zodat het niet alleen maar een last is. Ook wanneer je geen officiële diagnose hebt, maar wel graag meer rust en balans wilt in je leven, ben je van harte welkom. Neem contact met me op als je wel wat hulp kunt gebruiken en wilt weten wat de mogelijkheden zijn.

Hartelijke groet, Irene

Ik ben Irene Berk-de Vries, getrouwd en moeder van 3 kids. Het is mijn overtuiging dat je positief kunt leven met autisme. De diagnose autisme heb ik sinds eind 2017 en dat heeft mijn leven veranderd. Ik leerde mijzelf beter kennen en ik leerde andere manieren van omgaan met de dingen waar ik steeds (al mijn hele leven) tegenaan liep. Ik geloof dat je je eigen leven kunt creëren door de keuzes die je maakt en de acties die je onderneemt, ook met autisme. Mijn motto is: creëer het leven dat bij jou past.